čtvrtek 18. října 2018

Recept na nanuky

Osviežujúce domáce nanuky bez laktózy. Ovocie si môžete nakombinovať podľa chuti alebo podľa toho, čo vám práve dozrieva v záhrade ;-) Ideálne je použiť husté kokosové mlieko, takže z plechovky odoberte len vrchnú časť. Na tieto nanuky som použila domáce čučoriedky a tayberry, ale super bola aj exotická kombinácia nektarinka - pomaranč - mango. V parném létě je mražená pochoutka vítaným zpestřením a lehce nahradí těžké dezerty, na které ve velkém horku není ani chuť.


Výhodou domácí výroby je kontrola použitých surovin a brzy zjistíte, že nanuky můžou být i skutečně zdravou svačinkou. Elektrickým šlehačem vyšleháme pyré na hladký krém.

Ovocný krém rozdělíme do čtyř kelímků (třeba od jogurtu) a do středu vtlačíme špejli. Před konzumací kelímky na chvilku ponoříme do horké vody, aby se nanuky lépe vyklopily. Kdo by neměl rád v létě zmrzlinu,. Kiwi oloupeme, nasekáme na malé kousky a rozmixujeme na jemnou kaši.


Tu propasírujeme přes sítko. Cukr promícháme s půl litrem vody, na malém plameni pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, a pak vaříme jednu až dvě minuty při vyšší teplotě. Cukrový sirup promícháme s kiwi a naplníme formy na nanuky. Nedávno som v obchodnom dome IKEA kúpila pre dcérku tvorítka na nanuky.


Keďže dcérka miluje jahody, tak prvý nanuk som skúsila pripraviť z mrazených jahôd v kombinácii s jogurtom a cukrom muscvado.

Veľmi nám chutili, takže keď som ich robila piaty krát, tak som sa snažila navážiť ingrediencie, aby som mohla recept dať sem na labužníka. Jasné, že pomer jogurtu, cukru. Jejich příprava je snadná, vyhrát si můžete s chuťovými i barevnými kombinacemi, a co víc – do dětí tak úplně bezpracně dostanete porci čerstvého ovoce. Domácím nanukům se nic nevyrovná.


Nakonec vmícháme omyté ovoce. V tomto receptu jsme použili maliny. Hotovou směs na nanuky ihned plníme do formiček a necháme zamrazit nejlépe přes noc.


Zmrazené tvarohové nanuky opatrně vyjmeme z formiček a ihned podáváme. Příchuť nanuků můžeme samozřejmě obměnit - lze použít jiné ovoce (i kompotované), nalámanou. RECEPTY na domácu zmrzlinu a domáce nanuky. Základom sú dobré suroviny a ochvíľku je domáca pochúťka hotová. Uprednostnili sme recepty na zmrzlinu či nanuky z čerstvého ovocia – prečo ovocie variť, keď zbytočne nemusíme.


Recept banánové pečené nanuky. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší banánové pečené nanuky ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Vyberte si recept na jahodové nanuky a připravte si chutný a výjimečný jahodové nanuky pokrm, lahůdku nebo nápoj.


Pripravíme formičky na nanuky , ale môže byť aj dóza. Naplníme a dáme do mrazničky zmrznuť, najlepšie cez noc.

Hledáte osvědčený recept na smetanové ovocné nanuky ? Jeden takový pro vás zrovna mám. Ukazuju ho na jahodách, ale bez problémů můžete použít libovolné letní ovoce. Prozkoumejte nástěnku recepty - zmrzlina uživatele kjaneko, kterou na Pinterestu sleduje 2lidí. Jahodové nanuky - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny.


Tvarohové nanuky - dia. V míse smícháme vodu a droždí tak, aby z toho byla hnědá voda bez hrudek droždí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky