pondělí 8. října 2018

Bramboráky s cuketou

Vzhledem k tomu, že v cuketě je spousta vody, v nových bramborách ostatně taky, bych už však nepřidávala mléko a vystačila si s jedním vajíčkem. Proč ředit a pak zase zahušťovat, čím méně mouky, tím lépe, alespoň z mého pohledu. Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?


Krémová brokolicová polévka 1. Ačkoli bylinky zvládáme dokonale od bazalky po yzop, českou majoránku používáme výhradně sušenou jako v dobách surovinového nedostatku.

Třeba hned na tomhle nejkřupavějším br. Ty horší zasuneme do podvědomí. Takže si třeba pamatuju na super hlášku mého bývalého manžela. Zelná polévka s hlívou ústřičnou. Hovězí polévka se sýrovo-fridátovými nudličkami.


Kuřecí prsa s ananasem. Pstruh na másle s restovanou zeleninou. Sedlácká paštika z hovězího a vepřového masa.

Jemná paštika z kuřecích jater s ořechy. Golubce - zelné závitky. Pak smíchejte s vejcem, moukou, česnekem, solí, pepřem a majoránkou na těsto. Na pánvi na středním plameni zahřejte tuk (množství tuku přizpůsobte druhu pánve – na nepřilnavé stačí lžíce či dvě). Tématické fráze: bramboráky recept cuketa recepty bramboráky bramboráčky z cukety bramboráky s cuketou recepty z cukety cuketa recept cuketové bramboráky s bramborem bramborák s cuketou recept na bramboráky cuketové bramboráky v troubě cuketový bramborák cuketove bramboraky recept z cukety výborné recepty z cukety bramborové.


Jedním z mých nejoblíbenějších triků, které lze s cuketou provádět, jsou cuketové bramboráčky. I zapřísáhlí nepřátelé zeleniny (jako například Čubí muž) po prvním zakousnutí do cuketové placky přehodnocují svou zelenou antipatii. Explicitně zakazujeme jakékoli použití části nebo celého obsahu těchto stránek, jejich reprodukci, kopírování, úpravu a zvláště prezentaci na jiných internetových stránkách bez našeho výslovného souhlasu.


Nastrouhejte cuketu na hrubém struhadle a poměrně hodně nasolte (až přesolte), takto nechejte cuketu potit alespoň půl hodiny. Mléko nedávám, ale když dozrají cukety, nahrazuji polovinu brambor cuketou. Stací oloupat, vydlabat jádra, nastrouhat a vymačkat přebytečnou šťávu.


Cuketové bramboráky s brambory. Bramboráky (u nás Vošouchy) jsou pak křupavější. Od dob, kdy jsem nevěděla, jak se zbavit všech cuket, jsem vyzkoušela do klasického bramboráku přidat cuketu. Od té doby, nedělám bramboráky jinak.


Vyberte si z klasických i netradičních receptů na nejlepší bramborák s cuketou.

Přehledný postup přípravy, zdravé recepty, česká i světová kuchyně. Pokud budete bramboráky péct v troubě, předehřejte ji na 1°C. Z brambor s cuketou je potřeba vymačkat vodu.


Já jsem vzala postupně vždy hrst směsi a mačkala v ruce nad dřezem. Nevymačkejte tu vodu ale zase do „bezvědomí“, trošku jí tam nechejte, ať nejsou pak bramboráky vysušené. Cukety, brambory a mrkev, oloupeme a jemně nastrouháme. Vymačkáme a slijeme tekutinu. Přidáme cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř a petržel.


Promícháme, přidáme mouku a vytvoříme středně husté těsto. Lžící tvoříme placičky a smažíme na lívanečníku. Podáváme s čerstvou zeleninou. Tak takový bramborák jste určitě ještě nejedli, můžete přidat i lupínky slané nebo kukuřičné. Fitrecepty - Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na zapečené brambory s cuketou a mozzarellou.


Oblíbená pochoutka trochu jinak. Brambory oloupeme a nastrouháme do mísy nahrubo. Nastrouháme najemno kg brambor, kg cukety a necháme je v sítu vykapat.


Vmícháme balíček najemno nastrouhaného uzeného tempehu, 1g mletých vlašských ořechů, prolisovaných stroužků česneku, rovnou lžíci soli, lžíci majoránky a 3g Hrašky. V době sklizně se pak inspirace, co s ním podniknout, zaručeně hodí. Cuketa sa v kuchyni používa na mnoho spôsobov, takmer vždy tepelne upravená.


Taktiež chutí aj surová, napríklad v rôznych šalátoch.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky