čtvrtek 25. října 2018

Domácí gumové bonbony

Gumové medvídky a různé želatinové bonbony milují děti i dospělí. Ty kupované jsou ale bohužel plné cukru, barviv a umělých látek. Naštěstí je ale můžete vyměnit za ty domácí , které vyrobíte raz dva! Zdravé domácí želé bonbony Existují dvě skupiny lidí - ti, kteří dají přednost čokoládě a ti, kteří zase mají v oblibě želé bonbóny.


Pokud jste fanouškem želatinových bonbónů alespoň tak jako já, ale snažíte se této dobrůtce kvůli cukru a barvivům vyhýbat, tento recept vás určitě potěší.

Pokud se chcete vyhnout konzervantům, cukru a barvivům, sáhněte po tomto receptu. Zkuste svému malému gurmánovi vyrobit zdravější obdobu oblíbeného mlsání – vyrobte mu domácí gumové medvídky. Výroba je jednodušší než jste si mysleli. Průmyslově vyráběné želatinové bonbony jsou jen zdánlivě zdravou sladkostí.


Obsahují sice minimální podíl kolagenu prospěšného např. Proč si je tedy neudělat doma třeba z opravdové ovocné šťávy nebo poctivého sirupu? Vyklopte na pečicí papír a nakrájejte na kostičky.

Můžete použít i malé formičky, bude to hezčí, ale zůstane vám hodně zbytků. Hotové bonbony obalte v cukru a nechte na vzduchu asi hodiny proschnout. Využijte své domácí ovocné sirupy, nebo kupte v prodejnách se zdravou výživou ty opravdu kvalitní.


Moje zlatá máma mi karamelky a některé bonbony dělávala,když jsem byla malá,ale kde je receptům konec? Zvláště pak naše babičky dělaly v kuchyni zázraky,které si dnes neumíme ani představit. Bylo to snadné, rychlé a skvěle se u toho zabavil i synek, že si vyrobil vlastní bonbony. Prozatím jsme zkoušeli jen jednu příchuť, protože jsem chtěla vědět, co z toho vyleze.


Hotoví medvídci jsou měkčí, než jaké známe ze sáčků z obchodu, takže jsou skvělé pro menší děti. Když formičky lehce vymastíte, bonbony půjdou snáze vyklopit, a navíc se budou krásně lesknout Krok 4: Šťávu rozdělte do tvořítek a nechte v lednici alespoň dvě hodiny zatuhnout. Pokud nemáte vhodné formičky, želé jednoduše nalejte na vymazaný plech a po ztuhnutí vykrajujte různé tvary nebo jen nařezejte na čtverečky. No dobře, do mých milovaných gumových medvídků to má sakra daleko, ale co se týče složení, tak jsou ty domácí bonbóny naprosto nesrovnatelné s čímkoliv, co si koupíte v obchodě.


Využijte sezónního ovoce a vyrobte svým dětem skvělé rostlinné gumové bonbónky k mlsání. Jste-li zastánci zdravého mlsání, pak určitě neváhejte a zhlédněte následující video od Evy Benek, které Vám přináší podrobný postup, jak na př. Jablečný ocet patří mezi nejzdravější octy vůbec.


Není vhodný jen k vaření, do různých salátů, ale můžete jej využívat také pro domácnost. Posiluje celkové zdraví, imunitní systém a podobně.

A co všechno pro lidské tělo udělá. Gumové bonbonky v nejrůznějších podobách milují nejen děti, ale i dospělí. Navíc se o nich všeobecně soudí, že patří mezi zdravé sladkosti.


Základem všech želatinových bonbonů je želatina, tedy kolagen, který prospívá kloubům, šlachám, kostem i vlasům, nehtům a vliv má také na kvalitu kůže. Mnozí si tyto sladkosti dopřávají s dobrým pocitem, že dělají něco pro své klouby. Jenže výrobky z obchodu obsahují jen minimum kolagenu, za to však obrovské množství cukru.


Přidávám odkaz na domácí želé pro dospěláky. Je to stejný recept jak tento od redakce topreceptů, jenom do ovocné šťávy se přidá alkohol. Domácí želé bonbóny Ingredience. Pozor, je to ale velice zrádné Autor článku - pan Cuketka píše, že je velká zábava, když se pak někdo kutálí po podlaze od nevinného barevného želé.


Toužili jste někdy po tom, že byste si doma vyrobili želé bonbony ? Mysleli jste si, že to není možné nebo že je postup až příliš složitý? Tak to Vás vyvedu z omylu! Můžete si totiž během několika hodin udělat tolik želé bonbonů, kolik budete chtít. Jsou plné vitamínů, minerálů a esenciálních olejů.


Dokonce bez jakéhokoli přidaného cukru! Doporučit můžeme pomeranč, jahody, borůvky, maliny, ale také jablko, třešně či banán.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky