pátek 27. prosince 2019

Laskonky krém

Krémáslo, cukr, žloutek vymícháme do pěny, přidáme oříšky (nebo kokos - podle toho, jaké máme korpusy). Zbytek - bílky, cukr a vanilkový cukr ušleháme ve vodní lázni na tuhý sníh. Nakonec vychladlý sníh smícháme s máslovou pěnou a plníme laskonky.


Postupne zašľaháme vychladnutý žĺtkový krém. Krémom naplníme cukrárenské vrecko z ozdobnou špičkou.

Krém nastriekame na každú druhú laskonku. Spájame spolu po dve- jednu s krémom, jednu bez krému. Uložíme na tácku a nechá. Laskonky patří mezi tradiční české cukroví. Ve videu uvidíte návod na jejich přípravu spolu s dalšími tipy, aby se Vám jejich výroba zdařila.


Na přípravu laskonek budete. Tématické fráze: krém na laskonky laskonky krém laskonky máslový krém do laskonek krém na laskonky recept krém do laskonky recept karamelový krém do laskonek kokosový krém do laskonek kávový krém do laskonek ořechový krém do laskonek krém do laskonek kokosový orechove laskonky krem laskonky laskonky jako z cukrárny krém. Bílky s cukrem vyšlehat nad parou do pěny.

Můžeme použít i formu na laskonky , která se dá koupit. Těsto pečeme v mírně předehřáté troubě na 1°C. Upečené laskonky necháme vychladit. Zatím si připravíme krém. Cukr ušleháme se žloutkem.


Krémem spojujeme kolečka laskonek. Krém do laskonek recepty, které budete milovat. Kto má rád menej sladké krémy, môže použiť 3gramov masla. Vychladnuté laskonky plníme pomocou cukrárskeho vrecka a špičky.


Nedávno som si kúpila novú formu na laskonky , lebo starú som pri sťahovaní zabudla zobrať so sebou. V nej som mala vložený aj odskúšaný recept, takže mi to bolo dosť ľúto. K tejto novej forme bol priložený recept. Dnes som ho znovu vyskúšala a je perfektný.


Možno ešte lepší než ten môj pôvodný. Potom stuhnutý pudingový krém rozmiešame dohladka. Maslo vyšľaháme do peny a postupne po troškách k nemu prišľaháme pastu a puding.

Na záver vmiešame ešte griláž. Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a zlepujeme ním pripravené laskonky. Na cukrářský krém smíchejte žloutky s cukrem, přidejte mléko a mouku a prošlehejte. Směs přeceďte přes sítko do hrnce, přiveďte pod bod varu a za stálého míchání nechte krém zhoustnout. Hotový krém dejte do misky, přitiskněte na něj potravinářskou fólii a nechte úplně vychladnout.


Na plech si dáme papier na pečenie a naňho tvarujeme pomocou lyžice oválne laskonky. Je lepšie pokiaľ máte formu na laskonky. Ideme si upiecť laskonky.


KréSalko prišľaháme do našľahaného masla. Dáme si uvariť 3g cukru so šiestimi polievkovými lyžicami vody. Uvarený sirup musí byť hustý, musí sa ťahať po vlase. Na cesto a na rožteky ho navrstvými pomocou cukrárenského vrecka a nakoniec máčame v rozpustenej čokoláde s kúskom masla.


Oba druhy dezertov necháme vychladiť a môžeme podávať. Prajeme vám dobrú chuť! Z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.


Máslo vyšleháme spolu s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, nakonec přidáme pudink, opražený kokos, rum a pořádně prošleháme. Před plněním dáme krém aspoň na hodiny chladit do lednice. Na něj zlehka položte druhou skořápku a laskonky jsou hotové.


Jak udělat laskonky bez šablony. Nemáte-li doma šablonu na laskonky , a přesto je chcete vyzkoušet, pak máte dvě možnosti, možná vás napadnou i nějaké další, ale nechcete-li vymýšlet něco nového, tak použijte lžičku a na plech vyložený pečicím papírem dělejte malé hromádky, které poté rozetřete do požadovaného tvaru (kolečka či oválky).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky