středa 11. prosince 2019

Dukanova dieta 1 fáze povolene potraviny

Aby dieta byla snesitelnější, zahrnul do ní dr. Dukan i tolerované potraviny. Nezabudnite, že aj pohyb je veľmi dôležitý, a tak si dajte záväzok, že prejdete každý deň aspoň minút pešo. Odporúčané množstvo v 1. Konzumovať viac ako lyžice v prvých dvoch fázach diéty je síce zdravé, ale kalorické, takže pozor na množstvá !

V této fázi konzumujeme pouze potraviny , které neobsahují žádné sacharidy (cukry) a lipidy (tuky). Pokud máte v úmyslu zhubnout kg, trvá fáze pět dní a pokud více než kg, vytrvejte alespoň sedm dní. Ak patríte do skupiny ľudí, ktorí sa potrebujú zbaviť nadbytočných kilogramov, ale nechcú sa príliš obmedzovať, tak je táto metóda určená práve pre vás.


Doporučené jídla, resp. Každé zhodené kilo krát desať dní. Schudli ste kíl, tak túto fázu potrebujete dodržiavať 1dní.


V tejto fáze dukanovej diéty na chudnutie si môžete pridať ďalšie potraviny. Ale deň v týždni musí byť čisto bielkovinový.

Hladovění, zakázané potraviny a sebeobětování. Viditelné výsledky, rychlý úbytek váhy a vysněná postava, jsou výsledky mnoha těch, kteří dietu již vyzkoušeli. Každá mince má však dvě strany! Autor ve své knize předkládá zajímavé tipy, recepty a jídelníčky, v nichž nezapomíná ani na chuťové buňky. V prvních dvou fázích se mohou jíst povolené potraviny dle libosti.


Jejím autorem je francouzský odborník na výživu Dr. Dietu představil před deseti lety v rámci své knihy Neumím zhubnout, která se brzy stala bestsellerem. Počas tejto fázy, ktorá trvá až dní, môžete konzumovať potraviny z uvedených jedenástich kategórií a pochutiny. Cieľom diéty je dať do popredia príjem bielkovín a zároveň minimalizovať príjem sacharidov, napríklad tých, ktoré obsahuj rôzne sladkosti, dezerty či palacinky. Tento program má fázy, pričom tak, ako aj mnohé iné diéty, obsahuje povolené a tolerované potraviny , ale aj.


Chudnúť sa začína v prvej fáze diéty, tzv. Koľko sa stratí na váhe priamo súvisí s dĺžkou trvania tejto fázy. Pretože časový interval útočnej fázy je až dní, je možné schudnúť kg alebo kíl, dokonca v niektorých prípadoch kíl a viac. V prechodnej fáze sa začínajú striedať dni z predchádzajúcej fázy, teda dni s bielkovinami a dni so zeleninou.


Každý deň treba zjesť lyžičky ovsených otrúb. Táto fáza sa drží dovtedy, pokým nedosiahnete vysnívanú postavu, teda neschudnete potrebné množstvo kíl.

Začít s jakoukoliv dietou je těžké, ale s dukanovou dietou musíte mít opravdu velké přesvědčení, protože ze dne na den přestanete jíst téměř vše, co jste do teď mohla. Vznikla již před několika desítkami let, ale masově oblíbenou se stala až na začátku třetího tisíciletí, a to především díky tomu, že si ji oblíbila celá řada slavných osobností, mezi které patří třeba manželka britského prince Williama, Kate. Vše, co budete chtít konzumovat je nutné zkontrolovat na tomto seznamu a ujistit se, že se jedná o potravinu povolenou a zároveň i vhodnou úpravu. Povolené potraviny a ako dlho trvajú jednotlivé fázy.


V prvej fáze sa naštartuje chudnutie (maximálne dní). Druhá fáza trvá dovtedy až kým sa neschudne na požadovanú hmotnosť. A konečne vo fáze ,,stabilizácie“, dietári môžu v podstate jesť, čo chcú, bez priberania na váhe s dodržiavaním niekoľkých pravidiel: proteínový deň musí byť raz týždenne, jedlo z ovsených otrúb každý deň a dodržiavať aktívny záväzok napr.


V přechodné fázi se začínají střídat dny z předchozí fáze , tedy dny s bílkovinami a dny se zeleninou. Tato fáze se drží, dokud nedosáhnete vysněnou postavu, tedy nezhubnete potřebné množství kil.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky