pondělí 17. července 2017

Výroba svíček z parafínu

Do parafinu se většinou přidává stearin, který vylepšuje jeho vlastnosti. Z přírodních vosků se mimo včelí používal v minulosti k výrobě svící také vosk z vavřínu. Včelí vosk k výrobě svíček jsou v podstatě včelí plástve zbavené medu.


Než byl objeven parafinový vosk, používal se právě včelí. Dnes vás chceme blíže seznámit s velice efektní technikou výroby svíček a tou je vyřezávání. Podrobný postup včetně fotonávodů připravujeme do některého z budoucích dílů.

Samotná výroba začíná již při tavení parafínu , kdy se přidává speciální vosková směs, aby parafín byl co nejkvalitnější. Přestože je výroba svíček naší hlavní výrobní náplní, nezapomínáme na dodávky parafínu pro výrobu svíček na český trh, za rozumné ceny. V případě zájmu Vám rádi vypracujeme konkrétní cenovou nabídku. Naší dopravou pak dodáme parafín přímo k Vám. Parafín je směs vyšších nasycených alifatických uhlovodíků (alkanů).


Výroba svíček není nic těžkého. Připravili jsme pro Vás jednoduchý fotonávod pro výrobu parafínových svíček. Vyrobte si svíčky z parafínu přímo v pohodlí domova.


Jen místo parafínu použijete gel určený na výrobu svíček a formou je zde průsvitná sklenička, ze které se svíčka nevyklápí.

Velmi pěkný efekt dosáhnete, když do skleničky nalámete kousky studeného gelu a ty pak zalijete roztaveným gelem. Jak si doma vyrobit svíčku. Ponořte se do tohoto starobylého řemesla a vyrobte si vlastní svíčku. Teplota tání se pohybuje od °C (parafin měkký) do °C (parafin tvrdý) i výše, teplota varu je zhruba 3°C. Skládá se z těla svíčky, knotu a případně kalíšku.


Tělo je vyrobeno z hořlavého materiálu a bývá obvykle válcovitého tvaru. Může mít i jiný rotačně souměrný tvar, třeba tvar kužele apod. Používají se ale i tvary jehlanu, hranolu či zcela nepravidelné tvary, ty se vyskytují zejména u tzv.


Najdete u nás i recepty na domácí výrobu svíček , ať už ozdobných, užitkových nebo masážních. Zvláště masážní svíčky se těší oblibě. Vyrábí se ze sójového vosku a díky nízkému bodu tání se roztavený vosk používá k masáži. Ač je vyrobení svíček velice jednoduché, můžete se při ní dost vyřádit.


Orgován nám rastie za domom a vždy si z neho natrhám keď idem domov z práce. Orgován ale kvitne veľmi krátko a rozmýšľala som, ako si toto pre mňa veľmi obľúbené obdobie predĺžim. DIY návod na výrobu sviečky z parafínu bol teda jasná voľba.


Domáca výroba sviečok je celkom jednoduchá a zvládnete ju za pár minút. Svíčky můžeme vyrábět ze svíčkového gelu a různých typů vosku - hlavní dva druhy jsou parafin a včelí vosk. Nature Wax Cpro výrobu svíček do skleniček, kalíšků a nádob. Chcete nahlédnout do ruční výroby svíček ?

Nejprve se vytvoří střed svíčky z bílého tvrdého parafínu. Tento vosk je velmi kvalitní a má vysoký bod tání. Díky tomu svíce déle a kvalitněji hoří.


Svíce také drží svůj tvar až do. Co se týká svíček , přivedla mě k nim kdysi kamarádka a používám na větší svíčky plastové lahve. Stačí ty menší, seříznu vršek a ještě mám ten „ozdobný“ spodek.


Pro sběratele svíček Honzu, kamarádka si nosí zbytky nedohořených svíček z kostela a pak z nich dělá krásné zvonečky na vánoce a svíčky. Vybrat si můžete z firem v okolí, třeba Radko Klíma - Dark Design, LIMA exklusivní české svíčky, PARAWAX - Svirest group,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky