čtvrtek 6. července 2017

Chipsy z celeru

Tématické fráze: celerové chipsy celerové chipsy recept chipsy z celeru celerové čipsy celerové lupinky recept na celerové chipsy celerové brambůrky celer chipsy celerové recepty chips z celeru chipsy z červené řepy v sušičce pečené celerové chipsy celerovy chips celerové chipsy -recept celerové chypsi chipsyz celeru. V sobotu jsme náhodou natrefili v Tescu na zeleninové chipsy , jedny byly s příchutí čedaru a druhé s provensálským kořením, oboje byly moc dobrý. Na sáčku bylo napsáno že jsou z červené řepy a celeru , červená řepa převládala. Celerové chipsy z trouby. Očištěný celer nakrájíme na tenké cca mm plátky.


Chipsy z celeru

Olej smícháme s kořením a papikou a celer stejnoměrně obalíme. Přichystáme plech s pečícím papírem. Plátky celeru uložíme v jedné vrstvě.


Zeleninové chipsy vyrobené z červené řepy nebo celeru jsou stejně tak zákeřné. A možná ještě o něco víc! Nejenže klamou tělem, řada z nás si totiž myslí, že jako zeleninové musí být zdravější. Subscribe Subscribed Unsubscribe 7. Sušenky z celeru jsou zdravou a chutnou svačinou. Uvaříme tři velké brambory, oloupeme je a nastrouháme najemno.


Přidáme 1gramů hrubé mouky, 1gramů másla, 1gramů nastrouhaného celeru , jedno vejce a sůl. Vypracujeme těsto, vyválíme a krájíme na čtverečky. V domácí sušičce či elektrické troubě s ventilátorem je zvládne připravit každý. Obzvláště chutné jsou chipsy z kořenové zeleniny jako je řepa nebo celer.


Recept: Sušené chipsy z červené řepy a celeru. Ingredience: – středně velkých bulviček. Suroviny: řapíky celeru , hrsti baby špenátu, hrsti rukoly, půlka červené cibule, jablka, 1g kozího sýru, olivový olej, dýňový olej, sůl a hrubě mletý pepř, hrst semínek podle chuti.


Proto saláty z něj by nám rozhodně na stole neměly čas od času chybět. Extra zdravé chipsy z celeru a červené řepy. Kdo by je neznal a kdo by je nemiloval?


Slané chipsy jsou oblíbenou pochoutkou mnohých z nás. Ale ruku na srdce, všichni víme, že tato ňamka je sakra nezdravá. Co takhle zkusit zdravou a stejně dobře chutnající variantu? Chipsy se nemusí připravovat jen z brambor, co třeba taky z celeru ? Spolu s olivovým olejem, tymiánem a medem to nezní vůbec špatně. Připravit můžete i dip z řeckého jogurtu a chilli omáčky.


Oct sušené chipsy z červené řepy a celeru recept, raw foo domácí sušička potravin, smažené brambůrky. Potřebujete: středně velké červené řepy , ½ menšího celeru , ml vody, ml jablečného octa, lžíci olivového oleje, sůl, koření dle chuti, například papriku, pepř, sušený česnek. Je to výborná směs chutí, zeleninu s tenkou, ne tvrdou šlupkou, pouze namáčím v octové vodě a následně umývám v čisté vodě, zachovávám minerály obsáhnuté v šlupce. Domácí brambůrky z celeru v troubě recepty, které budete milovat. Přidejte kousky celeru , nasekané zelí a po chvíli i papriku.


Asi minut opékejte, a až zelenina změkne, do pánve vraťte maso. Zalejte zálivkou z vína, lžíce škrobu a sójové omáčky, promíchejte s buráky a ještě dvě minutky za stálého míchání prohřívejte. Když mi číšník prozradil, že ta netradiční mlska je vyrobená z řepy, byla jsem překvapená. Do té doby jsem si myslela, že mi řepa nechutná.


Chipsy z celeru

O pár let později se „trettrsky“ začaly objevovat v DM drogerii, v Tescu a nedávno taky v Albertu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky