středa 12. července 2017

Jak vyčistit konvici octem

Použitý ocet není nutné hned vylít do odpadu, ale můžete jednou várkou vyčistit více předmětů. Například máte skleničku, ve které jste měli delší dobu vodu. Jak odstranit vodní kámen octem. Do rychlovarné konvice nalijte 2ml octa a přidejte stejné množství vody. Zapněte konvici a nechte projít varem.


V případě potřeby opakujte. Pokud jsou usazeniny vodního kamene příliš silné, můžete nechat v konvici roztok octa a vody přes noc, aby se vodní kámen rozpustil. Jak snadno vyčistit varnou konvici ? Na trhu sice seženete zaručeně fungující přípravky, které vám mohou s vyčištěním konvice pomoci, avšak většinou jsou plné nepříliš zdraví prospěšných chemikálií. Jak vyčistit rychlovarnou konvici.


Množství nánosů závisí na tvrdosti vaší vody, ale každá konvice potřebuje čas od času vyčistit. Pokud jste si všimli, že z vaší vany nebo dřezu neodtéká voda, pravděpodobně máte ucpaný odpad. Pokud si toho naštěstí všimnete včas, můžete odpad vyčistit věcmi, které máte běžně doma.


Podobně jako další spotřebiče i rychlovarná konvice potřebuje určitou péči, aby se v ní zbytečně neusazoval vodní kámen. Rychlovarnou konvici používáte den co den. Pravidelné odvápňování rychlovarné konvice vám ušetří čas, peníze, prodlouží životnost konvice a navíc umí.


Nejenom zbytku prášku, ale i aviváž, mastnota a samozřejmě vodní kámen, jsou hlavními nepřáteli vaši pračky. Roztok pak nechte aspoň hodinu působit. Konvici propláchněte a ještě minimálně jednou v ní povařte čistou vodu, aby se vyplavily všechny zbytky nečistot.


Opět stačí do konvice nalít vodu s octem v poměru 1:a povařit. Následně zbytky usazenin ještě setřete houbičkou. Stačí rozpustit jednu polévkovou lžíci bílého prášku v litru vody, roztok nalít do konvice a přivést takřka k varu. Poté je vhodné nechat směs v konvici několik minut působit. Po vylití konvici umyjte a ještě jednou zavařte čistou vodu, než budete opět domácího pomocníka využívat k uvaření vody na čaj nebo kávu.


Připravují vám čaj, kávu, čerstvé tousty. Většinou jsou navržené tak, abychom je snadno a rychle umyli, ale jednou za čas, se jim musí věnovat více péče. Je to velmi pohodlný způsob, jak si snadno a rychle svařit vodu na čaj nebo kávu. Doporučuje se konvici zpola naplnit octem a dolít vodou, pak směs nechat povařit a zcela vychladnout. Jednoduchý trik, jak odvápnit rychlovarnou konvici či kávovar!


Pravidelným odvápňováním konvice ušetříte peníze, ale zamezíte i bujení bakterií. Další fotografie v galerii. Do konvice nalijte vodu a ocet v poměru 1: konvici zapněte a vodu s octem přiveďte k varu. Poté vodu hned nevylévejte, ale nechte působit alespoň minut. Posledním tipem je soda bikarbona.


Tu použijte podobně jako v prvním případě. Pračky máme proto, aby bylo naše prádlo čisto. A kdo se postará o to, aby byla čistá i sama pračka? Stejně tak dobře ocet zředěný vodou vyčistí rychlovarné konvice, ale i obyčejné konvice, které postavíte na plotnu.


Nechte v konvici vodu s octem vyvařit a odstát. Postup můžete zopakovat až do úplného vyčistění, ale většinou zabere toto čistění hned na poprvé. Osvědčilo se mi vyvařit konvici naředěným octem a pak to nalít do pračky (případně přidat ocet) a pračku pustit na vyvařovací cyklus 90°C.


Stačí jen jednou nechat projít mácháním a pračku vypnout. Do WC liji pravidelně ocet, asi 1x za měsíc cmrdnu do mísy, když jdeme do práce. Jak , čím vyčistit zašlou konvici od čaje, kávy - postup, návod (tableta na čištění zubní protézy).


Jak vkládat příbory do myčky, aby se dobře umyly. Vodní kámen v rychlovarné konvici a kávovaru Naplňte konvici z ¼ octem anebo kyselinou citronovou a nechte působit hodinu. Pak dolijte do nádoby vodu a svařte. Vylijte z ní vodu, dříve než vychladne, a pak ještě několikrát konvici propláchněte studenou vodou.


Je nutné odstranit veškeré zbytky citronové šťávy a octa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky