čtvrtek 20. července 2017

Léčba popálenin 2 stupně

Dobrý den, před měsíci jsem utrpěla popáleniny 2. V nynější době mi popálenina stále v teple rudne. Podrobné informace jsou uvedeny v odkazu. Je-li k dispozici lékařská péče, analgezie může být prováděna jak intramuskulárně, tak narkotickými a narkotickými analgetiky a intravenózně s venózním. Jaké stupně popálenin známe?


Projevuje se pouze zarudnutím.

Nedochází k poškození hlubších vrstev kůže. Zranění se hojí bez komplikací, Základní léčebný postup je adekvátní chlazení, léky proti bolesti a dostatečná hydratace pacienta. Záleží na stavu pacienta, rozsahu a hloubky popálení atd.


V zásadě platí, že pouze malé popáleniny mohou být ošetřeny ambulantně. Velice účinnou léčbou, kterou může pacient sám ihned započít, je chladit místo poškození čistou vodu či fyziologickým roztokem. U popálenin třetího stupně a horších je vždy nutné pacienta převážet v sanitce (nebo vrtulníku, podle vzdálenosti) do nejbližšího centra pro léčbu popálenin. Než se budete dotýkat popálenin , důkladně si umyjte ruce a pokud to bude možné, vezměte si gumové rukavice. Zasažení dermis v hlubším slova smyslu, popálení je ještě bolestivé (nervová zakončení zčásti zasažena).


Postižená plocha má smíšenou barvu od červené až po voskově bílou.

Léčba je obvykle konzervativní, hojí se –týdny. Může vznikat hypertrofická jizva. Ošetření těchto popálenin patří většinou na specializovaná popáleninová centra. Od pouhého zčervenání kůže, přes puchýře, až po velké postižení kůže.


Závažnost popálenin nemusí být zprvu zřejmá a často může být podceněna. Popáleniny mohou být různě závažné. Při hlubokých popáleninách III. Můžu si popálená místa již v této době mazat. Bolest, zarudnutí kůže, někdy otok kůže.


Není bezprostřední bolestivost nebo krvácení, protože jsou poškozeny nervy a cévy. Kůže je zuhelnatělá – černá, bílá nebo temně rudá. V dětství se mi stala nepříjemná věc.


Byl jsem malý a občas jsem čichal plyn z bomby, kterou měli rodiče schovanou v dílně. Na půl hodiny jsem upadl do komatu, potom jsem zjistil, že mám omrzlinu 2. Jak bylo uvedeno výše, v hlubokých lézí a nekróza tkáně dochází strup vytvořena. Léčba se provádí pouze ve zdravotnickém zařízení.


Aloe Vera gelu při léčbě popálenin 2. V případě, že zabráníte infekci, nezůstanou na popáleném místě žádné následky a kůže se zhojí jako u popálenin 1. Proč užívat antibiotika po popálení?

Re: popálenina , stupně. Předpokládám, že myslíte po jaké době od popálení 2. Ve všeobecnosti bych doporučil chodit do sauny až po úplném zahojení popáleniny (tj. s odstupem většinou v řádech týdnů). Nelze to však hodnotit přesně, záleží od rozsahu popáleniny a jejího hojení. Léčba popálenin závisí na hloubce a rozsahu popálenin , tedy na stupni popálení.


U popáleného jedince je nutné zakročit jednak v rámci první pomoci, ale nesmíme zapomínat také na následnou péči popálenin. V první řadě je nutné odstranit postiženého od zdroje popálenin. Příčiny popálenin : vždy je horší přímý kontakt s předmětem (žhavý kov), než přenos energie (sluneční paprsky).


Rozhodující je výška teploty a doba působení tepla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky