středa 12. července 2017

Teroristická organizace ira

Ovšem existují i další organizace , které na tradici Prozatímní IRA navazují – např. Pokračující IRA či Pravá IRA. Irská republikánská armáda ( IRA ) (irsky: Óglaigh na hÉireann) byla irská republikánská vojenská organizace. Její kořeny sahají k organizaci Irští dobrovolníci, založené 25.


IRA není nadále hrozbou pro demokratické zřízení, zrušila řadu svých klíčových orgánů, zodpovědných za násilí a terorismus, rozpustila vojenskou síť, odvolala dobrovolníky.

Před třemi lety to byla nejschopnější a potenciálně nejnebezpečnější ze všech polovojenských skupin, disponovala největším arzenálem zbraní i dalšího vybavení. Dnes už převažuje spíše druhý pohled. IRA sice zpravidla zastávaly nebojové. Al-Káida znamená v arabštině základna a její začátky sahají do období sovětské okupace v Afghánistánu v polovině 80. Mnoho skupin, které jsou nařčeni, že jsou teroristickou organizací, odmítá k prosazování svých zájmů užívání terorismu jako vojenské taktiky.


Na mezinárodním poli neexistuje jednotná definice terorismu a tutíž si vlády jednotlivých států vytváří vlastní seznamy, do nichž. Teroristické organizace podle států.

IRA ) (angl. Irish Republican Army , ír. Óglaigh na hÉireann) bola írska polovojenská organizácia. Cieľom tohto povstania bolo oslobodiť Írsko spod britskej nadvlády a. Názorové neshody vyústily v občanskou válku.


Zbytky původní organizace IRA. Mezi nábožensky nemotivované skupiny řadíme například ETA, Národní osvobozeneckou armádu či IRA. Několik malých dopisních bomb zachytily minulý týden britské a irské úřady i policie. Jak IRA , tak loajalisté měli ve svých řadách množství žen, které byly považovány jedněmi za hrdinky a vlastenecké bojovnice, jinými za teroristky.


Zásilky naštěstí nikoho nezranily. K některým se přihlásila takzvaná Nová IRA (New IRA ), teroristická organizace , která bojuje za sjednocení Irska. Přitom podle britských médií, které se odvolávají na informace z tajných služeb, někteří členové této skupiny údajně.


Zakladatel Sheikh Hisham Grady má své sídlo v Sayda v Libanonu. Usám bin Ládin téměř okamžitě přišel do styku s Asbát Al-Ansarem. Al-Kajdá militanti začali trénovat na kampusu skupiny, aby je posílali do všech horkých míst na světě.


Bakalářská práce se zabývá analýzou a následnou komparací dvou nejdéle působících separatistických organizací západní Evropy – baskické separatistické organizace ETA a Irské republikánské armády ( IRA ). Práce se dělí na tři části.

Při útoku bylo zraněno 1lidí, z nich byly ženy a děti a za tuto část zraněných se IRA dokonce omluvila. Při nepokojích ve čtvrtek 18. Londonderry zahynula novinářka Lyry McKeeová (let). Jak bys reagoval na to, že IRA je teroristická organizace? IRA nikdy neútočila na civilisty, vždycky šlo o militantní cíle.


Unionisté ale neváhali střílet do civilistů. Irština se vlastně znovu začala používat jako vězeňský slang, aby dozorci z řad unionistů nerozuměli. Teda tak blbej název teroristický organizace jsem nikdy neslyšela. Rudý brigády - to byl panečku název.


Nebo IRA - to zní taky strašně zle. Ale boko hárám je stejně blbý, jako Alkajda - a tu sem se naučila díky kulajdě. Radikálnější tendence jsou již dnes vidět na hranicích s Irskem, kde si stále více pozornosti získává obnovená teroristická organizace IRA , která nyní existuje pod názvem New IRA. Na místě jsou tak obavy z návratu násilí na irské území.


I proto je velmi diskutovaným bodem smlouva o hranicích mezi Irskem a Severním. Podle zpráv CIA se tato organizace těší podpoře až procent libanonské populace a podílí se taktéž na několika humanitárních.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky