pondělí 10. července 2017

Iveta fabešová makronky

Iveta Fabešová se specializuje na výrobu dortů, dezertů a zákusků. Pak přidejte vyšlehaný cukrový sníh, směsí naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou stříkejte makronky o průměru asi cm. Připravené makronky nechte na plátu minut zaschnout, mezitím si předehřejte troubu na 1ºC. Pak makronky pečte přesně minut.


Na první pohled obyčejná holka s vášní pro vaření, ale především pro cukrařinu. A i když nakonec soutěž nevyhrála, je o ní slyšet nejvíce.

Vydala již dvě knihy, které vřele všem. Začínala v gastronomii jako amatér bez vzdělání v oboru, ale vlastní prací vybudovala dvě úspěšné cukrárny na Praze 2. Mám-li sama sebe vystihnout na pár řádcích, řekla bych, že jsem šílenec, který je posedlý jídlem a hlavně sladkostmi. Kdysi někdo řekl, že vše v. Tyhle domácí makronky jsou nejlepší! Michal natočil snadný video recept a návo jak na to - Duration: 8:42.


Za hřích makronky opravdu stojí, takže proč jimi neoslnit rovnou na Vánoce. Měla perspektivní a dobře placené zaměstnání, ale stejně po večerech ležela v kuchařkách a pekla.

Když dala výpověď a vyměnila jistotu za nejistotu, okolí si klepalo na čelo. Dnes má dvě a stala se respektovanou cukrářkou. Nejnovější Nejpopulárnější.


Vánoční pečení Adventní věnec. Vyzkoušel jsem několik receptů, tenhle mi zafungoval na 1. Makronky nepraskají, jsou lesklé, nemusí se zdlouhavě sušit. Prostě mně funguje, tak věřím, že se podaří i vám.


Vynikajúca na prípravu mandlových pusiniek makroniek, kokosiek apod. Jsou malé, buclaté, křupavé navenek a měkké zevnitř, a přitom k jejich výrobě stačí jen tři suroviny: bílky, cukr a mandle. Svá slova Iveta potvrzuje činy – ačkoli vystudovala úplně jiný obor, láska k vaření zvítězila, a tak je nyní respektovanou kuchařkou a cukrářkou. Potrpí si hlavně na kvalitní suroviny a máslo v nich rozhodně ničím nenahrazuje.


Varujeme vás, tohle cukroví je silně návykové. A když bude konečně upečeno, ochutnávání nikdy neskončí jen u jednoho kousku. Cukrářský kurz, pro začátečníky nebo mírně pokročilé Ivety Fabešové IPPA Prague Pastry. Všechny kurzy v rámci naší cekrářské akademie probíhají v malých skupinách, čímž zajistíme příjemný průběh kurzu a možnost individuálního přístupu. S cukrářkou Ivetou budete připravovat vše v časovém sledu od prvního adventu, abyste se nedostali před Štědrým večerem do časové tísně.


Zkuste také upéct něco nového – pannetonne, kávová zrna, makronky , máslové rohlíčky s krémem, a oslníte každou návštěvu.

Sněhové cukroví původem z Francie ochutnal už asi každý. Jeho výroba ale není úplně jednoduchá, chce to zkušenosti, cvik a dobrý recept. Chcete-li, aby domácí sladké makronky zdobily i vaši slavnostní tabuli, podívejte se na video z loňského ročníku F. Rozhovor: „Sladké beru jako radost“ Rozhovor s talentovanou cukrářkou Ivetou Fabešovou, známou z kuchařské show Na nože! TV Paprika Mlýnek na recepty.


Recepty a kulinářské dobroty Ivety Fabešové jsou silně ovlivněné francouzskou kuchyní a při vaření ráda poslouchá šansony z této země. Zkusila jsem makronky z nově otevřené prodejny ve Štefánikově ulici, o které se psalo na Scuku, ale jsem zklamaná. Jsou velikosti dětského piškotu za Kč, což je více než v Café St. Vypadají domácky, někdy tvar není úplně dokonalý.


Roztomilé jako dárek od kamarádky, ale ne za ty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky