Potom do mléka vmícháme jogurt a necháme při pokojové teplotě hodin odstát, aby se srazilo. Ale asi to bylo tím špatným poměrem mlíka a tvarohu. Podle komentářů by měl být hodně tvrdý. Sýr jsem ochutila jen solí.
Každou chvíli na mě někde vyskočí informace, jak si mám vyrobit domácí máslo, nebo jogurt, nebo sýr. Nakonec mě to inspirovalo k sepsání receptu jak si vyrobit domácí lučino- sýr (z kupovaného mléka), který je asi dokonce levnější než zmiňované domácí máslo.
Kromě ingrediencí budete potřebovat plátno a husté síto. Můžete si koupit také celý set na výrobu. Připadala jsem si jako kouzelník.
Pokud nesníme sýr hne tak ho skladujeme přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budeme mít amarouna, ale to dělají normální sýry také. Sýr roztíráme na pečivo podle chuti. Instruktážní (nesestříhané) video s postupem výroby tvrdého domácího sýra z kravského mléka. Jen nepoužívejte trvanlivé a odtučněné, radí Smolová.
Kdo vyrábí sýr z trvanlivého mléka, měl by v průběhu výroby dodat chlorid vápenatý, ten se během pasterizace vysráží, při výrobě sýru ale zvyšuje sýřitelnost mléka. S dovolením Jany uveřejňuji kompletně nafocený návod na domácí sýr bez syřidla.
Vraťte měšec do síta a celé zpět na nádobu a nechte odkapávat přes noc v chladničce. Druhý den je krémový sýr Philadelphia hotový! Získáte 6gramů hotového sýra. Rychlý a „bezproblémový“ Na chuť se podobá soluguni (nakládaný gruzínský sýr ) nebo jemné brynze.
Jogurt smícháme se smetanou, bylinkami a ostatními ingrediencemi. Směs opatrně vlijeme do čistého plátýnka (příp. utěrky) a vložíme do cedníku nad misku, kde ji necháme po dobu hodin odkapat od syrovátky. Hotový sýr konzumujeme ihned nebo uchováváme v ledničce. Scedíme přes plátýnko nebo cedník a oddělíme syrovátku. Sýrovou hmotu dáme zpátky do hrnce, přidáme máslo a sodu a zahřívame na mírném ohni, dokud se vše nespojí a nevznikne jakoby tavený sýr.
Vyrobte si neuvěřitelně lahodný sýr , který obsahuje jen přírodní látky a žádné chemické nesmysly. Sýry, které kupujeme v obchodě často nejsou ani sýry. Přitom pro zdraví jsou kvalitní sýry kvůli velkému obsahu vápníku velmi důležité. Tvaroh promíchejte se solí, paprikou, kmínem a pivem.
Pivo přilévejte postupně, aby tvaroh příliš nezřídl – měl by mít konzistenci hustého krému. Dejte do misky, kterou lze přiklopit dezertním talířkem, nebo do uzavíratelné sklenice se širokým hrdlem. Hanky jsem zareagoval a zaskočil se podívat do Lidlu. Je to opravdu syrovátkový sýr , prý na italský způsob.
Domácí balkánský sýr 11.
Já jej šoupnul na místo uvolněné po likvidaci prvního kousku k už načatému druhému. Takže ještě do zítra počkám a ochutnám. Tvaroh utřeme v misce, osolíme a přidáme trochu kmínu a papriky.
Dáme do hrnce, překryjeme plátýnkem a necháme v teple stát několik dní. Mléko neustále míchejte až do chvíle, než ho přivedete k varu. Mezitím do misky nalijte smetanu.
Vše důkladně rozšlehejte. Sýr Halloumi je tradiční kyperský sýr , jehož výroba je výjimečná tím, že se do mléka nepřidává kultura mléčného kysání. Sýr má vysokou teplotu roztékání, a proto se výborně hodí ke grilování.
Přestože je originální sýr Halloumi vyráběn především ze směsi kozího a ovčího mléka, můžeme si ho doma.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.