středa 5. července 2017

Zavařování okurek bez nálevu

Já samozřejmě také minimálně let zkouším různé nálevy na dobré okurky a ten nálev, který uvádíte dělám také, ale to už je nálev, který je nutno zavařit jak píšete a chuť toho nálevu , respektive okurek je jiná než v nálevu mém a nezavařovaném. Kromě toho ten Váš nálev je běžně dostupný na více inter. Tématické fráze: nálev na okurky bez vaření okurky bez vaření nálevu spolarin zavareni okurek jak správně zavařit okurky okurky bez vaření zavařování okurek bez vaření zavařené okurky okurky bez nalevu zdravý nálev na okurky nálev bez vaření zavařený křen zavařování okurek bez vaření nálevu okurkový nálev. Okurky bez zavařování jsme dělaly před roky na zkoušku a ještě letos jsme našly sklinky ve špajzu kde je přes léto teplo kolem - stupňů - máme tam všechny zavařeniny, a okurky i po takové době jsou dobré.


Teď zkoušíme stejným způsobem dělat papriku.

Příprava nakládaných okurek bez zavařování : Na pětilitrovou láhev je potřeba asi kg okurek. Okurky zbavíme stopek a okvětí a namočíme asi na hodinu do studené vody, potom je omyjeme (případně i kartáčkem), propláchneme v několika vodách, až zůstane poslední voda čistá. Bez kyselých okurek se v kuchyni obejdeme jen těžko. Podáváme je k hotovým jídlům, používáme je k přípravě bramborového salátů, neobešla by se bez nich studená kuchyně, mlsáme je jen tak – z nutkavé chuti. Spotřeba okurek je v průměrné české domácnosti taková, že se vyplatí naložit si je doma.


Složení nálevu na okurky: ocet kvasný lihový, výtažek koření. Připravili jsme pro vás kořeněný nálev na okurky dle tradiční receptury neboli macerát na přípravu nálevu na okurky nakladačky.

Jedná se o octový výtažek koření určený k domácímu zavařování okurek , ale také ostatních druhů zeleniny a hub. Kromě této základní verze okurek existují i speciální recepty na pravé znojemské, recepty s mrkví, cibulkami, koprem, celerem, křenem, pepřem, česnekem a dalšími. Recepty na okurky se liší podle toho, jestli se jedná o klasické nakládačky, o kvašené či rychlokvašené okurky nebo o americké okurky z přerostlých okurek.


Zavařování v mikrovlnce okurek recepty, které budete milovat. Každý, kdo někdy zavařoval okurky, ví, že základ spočívá v nálevu a koření. Můžete samozřejmě použít kupovanou směs, která se pouze rozmíchá v octu a vodě, do poctivých okurek ale patří černý pepř, nové koření a hořčičné semínko. Svařte vodu, ocet, sůl, cukr a hořčičné semínko. Teprve do hotového nálevu přidejte kusů umělého sladidla.


Do sklenic k okurkám přidejte kopr, křen cibuli a mrkev podle chuti a dále kuliček celého pepře, kuliček nového koření, 2-bobkové listy. Zalijte lákem a sterilujte minut při - stupních Celsia. Zavařené okurky bez vaření nálevu. Na dno dáme asi pět koleček mrkve, dvě kolečka křenu, trochu cibule, narovnáme okurky do poloviny sklenice, opět dáme cibuli, mrkev, křen, bobkový list, snítku kopru a okurky dorovnáme do plné sklenic.


V čem dobré zavařování okurek spočívá? Především v tom, že všechno musí být čisté. Okurky musíte pečlivě vydrhnout kartáčkem a omýt, sklenice vyvařit a nezapomeňte ani na víčka.


Byla by škoda se s tím pachtit a pak všechno vyhodit jen proto, že se uvnitř vytvoří plíseň.

Sterilované okurky bez nalevu recepty, které budete milovat. Využijme tedy úrodu sezonního ovoce naplno a připravme si zdravé vitaminové zásoby na zimní měsíce. Množství přísad a jejich kombinace je čistě jen na vašich chuťových buňkách, ale pokud se do zavařování pouštíte poprvé v životě, určitě se držte správného poměru. Mrkev a cibule jsou základní surovinou, někdo přidává dokonce i křen.


Kromě příjemné chuti vypadají kolečka a proužky zeleniny ve sklenici. Rada – při mytí okurek je třídím na větší a malé. Urychlí to plnění sklenic.


Tip:Tento nálev s přidání fenyklu a přecezený používám také ke konzervaci červené řepy s křenem. Také k přípravě zeleniny do bramborového salátu - díl mrkve, díl celeru - nahrubo nastrouhat, díly cibule pokrájené na nudličky - pouze nálev na okurky přecezený. Zelenina musí být v nálevu zcela ponořená.


Poměrně často se také zavařuje rajčatový protlak a rajčatový kečup.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky