pondělí 16. prosince 2019

Jak použít kvasnou zátku

V řádu desítek korun se pohybuje cena za kvasnou zátku nebo kvasný klobouček , korkové špunty a gumové hadičky na stáčení. Co myslíte, šlo by tyhle vršky použít jako kvasnou zátku ? Má to standart PET závit, používá se to na dětských limonádách. Kvas sem založil i se sektovými kvasinkami a kvasná zátka začala po.


Kvasná zátka (fermentační uzávěr), se přidává na víko kvasné nádoby, aby odpouštěla COa zabránila vstupu vzduchu, který je pro kvas nežádoucí. Ve vinařských obchodech můžeme koupit kvasinky různých odrůd nebo.

Materiál: sklo, gumová zátka. Pokud máte kvasnou zátku , tak hlavní kvašení je pryč, pokud je interval mezi. Bohuzel nejsem z kraje, kde by frcelo vinarstvi, a tak je pomalu neresitelnej. Snese to docela velký tlak, než to profoukne z lahve ven, i zpětně to pěkně těsní. Jen nevím, jak to dlouho vydrží.


Jakmile ji sifonujete do demižonu, připevněte na něj kvasnou zátku , která umožní uvolňovat plyny a zároveň zabrání vstupu kyslíku a zkažení vína. Pokud nemáte kvasnou zátku , můžete použít malý balónek umístěný na otvor. Každých pár dnů vytáhněte balónek, nechte nahromaděný plyn uniknout a hned ho vraťte.

Kvasné zátky a těsnění pro kvasné nádoby, bečky a demižóny. Jak zavést rektální čípek. Rektální čípky se používají na širokou škálu lékařských účelů, jako je přenášení léčiv, projímací účely a při léčbě hemoroidů.


Pokud jste ještě nikdy rektální čípky nepoužili, můžete mít z procesu zavádění trochu. Kvasná trubička se používá při kvašení moštu nebo vína. Buï můžeme použít kvasnou zátku , nebo ji v tomto případě nahradit ohnutou skleněnou kvasnou trubičkou. Příslušenství při kvašení moštu do demižo. Existují metody, jak jednoduše lahev vína otevřít i bez vývrtky a nalít si sklenku.


Můžete zátku vytáhnout pomocí běžných domácích předmětů, zatlačit zátku dovnitř, nebo dokonce použít svou botu a vychutnat si tak své oblíbené víno i bez vývrtky. Tou možná nejjednodušší metodou je prostě. Výroba vína není nikterak složitá, ovšem zabere něco málo času, prostoru a na výsledné víno si budete muset pár týdnu počat, ale nepředbíhejme. Vtip je v tom, že během jeho úniku se přes kvasnou zátku nedostane dovnitř vzduch, který by celou várku mohl zničit, jelikož se v něm obvykle nachází velké množství bakterií. Tento typ zátek se dá použít při výrobě všech typů kvasných nápojů.


V našich zeměpisných šířkách jsou to hlavně pivo nebo víno. Chápu správně, že buď použiju skleněné bubladlo a obyčejnou zátku nebo kvasnou zátku = stejný efekt? Láhev uzavřete kvasnou zátkou s těsněním (bublátorem), a nechte kvasit na teplém místě, dokud nebudou všechny šípky na dně, což jim může trvat až měsíce.


Po dvou měsících stočíme víno hadičkou do čistých lahví s pevným uzávěrem a ukládáme do chladu.

Víno dozrává ještě – měsíců. Dám do demižonů, přidám trochu obyčejných pekařských kvasnic, demižony uzavřu kvasnou zátkou a nechám normálně při pokojové teplotě rozkvasit. Kvašení se rozjede během jednoho dne a pak dám do chladnější místnosti, protože kvašení je fakt hodně bouřlivý.


Kvasit nechávám, dokud přes kvasnou zátku probublává. Dá se sehnat skleněná či plastová. Kvasnou zátku s otvorem pro kvasnou rourku. Těžko říci, která je lepší. Plastová není náchylná na rozbití, skleněná je ale klasika.


Lze použít běžně dostupné kvasinky Vinka, které seženete v každé lepší drogerii. Poradíme vám, jak si vyjednat levnější telefonování nebo internet. Zabere to jen pár minut a můžete tak ušetřit tisíce korun ročně. Vysvětlíme vám kdy se vyplatí změnit tarif nebo rovnou dodavatele elektřiny nebo plynu.


Na tomto místě můžete použít nerezový hrnec s poklicí nebo třeba nádobu na barvy z hobbymarketu, která je z potravinářského plastu (hledejte symbol skleničky a vidličky).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky