úterý 24. prosince 2019

Slaměná ošatka na kynutí chleba

Pak jistě potřebujete ošatku na kynutí chleba. Těsto si v ní před vložením do pece krásně odpočine. A až vytáhnete z pece teplý a voňavý chléb, nechte ho vychladnout v některé z našich ošatek na pečení chleba. Ošatka lepšie drží teplo pri kvasení chleba než v ošatke z pedigu.


Bochník sa z nej dobre vyklápa a neprichytáva sa na steny ošatky. Stačí obaliť bochník v múke, napr.

Vzor ošatky sa pekne otlačí do bochníka. Pomůcky na kynutí a pečení chleba. Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Ošatka je na kynutí chleba proto nepatří do trouby!


Na chléb bych doporučovala ošatku pletenou ze silnějšího pedigu, takovou jakou používají pekárny. Dá se dobře udržovat, je kvalitnější a také má delší životnost. Plastá ošatka : Dá se maximálně použít na upečený chleba nebo na odkládání jiného pečiva.

Vícefunkční ošatka na kynutí chleba. Nejtěžším na celém procesu je tak příprava těsta, které navíc musí někde vykynout. Ideálním místem jsou ošatky na kynutí chleba , které jsou pro tyto účely přímo stvořené. Jedná se o jednoduché nádoby, které se vyrábějí převážně z klasického proutí, případně z ratanu.


Ošatka na přípravu domácího chleba kulatá Vám pomůže připravit dokonalé čerstvé domácí pečivo. Využijete ji na kynutí těsta, uskladnění chleba , servírování pečiva i jako dekoraci. Tvar a struktura ošatky se otiskne do těsta a vytvoří tak klasický vzhled bochníku.


Materiál: přírodní pedig. Oválná ošatka z pedigu na domácí oválný bochník chleba. Orientační váha chleba kg. Ošatky na kynutí chleba - Svět cukrářů. Vyberete si u nás z široké nabídky ošatek na kynutí chleba.


Kulaté, oválné, obdélníkové, trojúhelníkové. Slaměné ošatky na kynutí chleba se vyrábějí v různých tvarech a velikostech, aby vyhověly každému typu chleba. Ať už jste zvyklý na tradiční venkovský kulatý chléb , nebo dáváte přednost spíš menším oválným nebo obdélníkovým chlebům, v nabídce ošatek si přijdete na své. Při domácím pečení chleba je výhodné, pokud používáme speciální nádoby, ve kterých nic jiného neděláme.


Jedna z nich je miska na kvásek, druhá miska na kynutí těsta a třetí je ošatka. Dělá se z proutí a slouží k tomu, aby během kynutí chlebíček dostal svůj tvar.

Klasická ošatka našich babiček vyrobená ze slámy a spletená lýkem. Ošatka na kynutí chleba je nepostradatelným pomocníkem pro každého, kdo si čerstvý chléb peče doma sám. Nechte v ní odpočívat těsto a ono vám krásně vykyne do požadovaného tvaru. Pak už jen vložit do pece a popřát dobrou chuť. Váš domácí chléb můžete servírovat třeba na naší slaměné ošatce.


Jestli se těsto k ošatce lepí nebo nelepí nezáleží až tak na ošatce, jako spíš na konzistenci těsta a hlavně na tom, jestli je dobře vysypáno (osobně nevysypávám, jen ošatku potřu a víc potřu vkládané těsto) a jestli je vysypáno vhodnou surovinou - chce to něco bezlepkového (bramborový nebo kukuřičný škrob, rýžová mouka, pohanková mouka).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky