úterý 10. prosince 2019

Jak ušít čepici z úpletu

V dnešním videu se podíváme na návod krok za krokem, jak ušít čepici homelesku. Návod je i pro úplné začátečníky, zkušenější švadlenky budou mít hotovo doslova za pár minut. Proč kupovat čepice a nákrčníky, když si je můžeme pro celou rodinu ušít samy? Nákrčník můžete šít v několika variantách.


Jednobarevné, dvoubarevné s překřížením nebo bez. Hodí se prostě všechny slabší až středně silné pleteniny. Velký výber látek najdete třeba v obchodě Dumlatek. Návod a střih jak ušít dětskou čepici homelesku.


Oboustranná vestička z šedého aksamitu a černého úpletu. Mám obyčejný šicí stroj, ne overlock a nikdy předtím jsem nešila z úpletu nebo jiné pružné látky. Nevím jak to popsat, když si ji syn vezme na hlavu, tak nemám nahoře pěkné rovné švy, ale takové vlnobití do stran.


Unsubscribe from DUREKS FAMILY? Jak šít pružné látky na obyčejném šicím stroji bez overlocku. Návod jak ušít čepici ušanku Postup, jak ušít dětskou čepici ušanku si ukážeme na béžové čepici s copánky a bambulkou.


Protože se jedná o zimní čepici a také, aby nám pěkně držela tvar a mohli jsme ji dobře začistit okraj, použijeme dvojitou vrstvu látky (v tomto případě fleecu). Budeme na ni potřebovat bavlněný úplet, nitě, špendlíky, nůžky, šicí stroj a krejčovskou křídu. Látku si vypereme nebo pořádně propaříme žehličkou.


Pokud budete chtít čepičku která má čtyři varianty, tak z úpletu se vzorem vystřihneme 2x horní část čepičky, označeno na střihu. Dnes budeme šít z úpletu. Nebo jen z jedné barvy, i tato čepice bude oboustranná, jen po převrácení. U sukně z pleteniny doporučuji podžehlit všechny švy (viz. návod) Dva stejně dlouhé a barvené zipy. Návod jak ušít dámskou úzkou sukni z úpletu nebo teplákoviny: V tomto návodu se budu věnovat šití sukně z pletenin.


Tak jsem pro Vás natočila návo jak si jednoduše jednu takovou parádu můžete ušít. Ve videu je první verze z úpletu , použít můžete i teplákovinu. Jakýkoliv pružný materiál. Druhá verze je z plátna. Vhodná tedy pro všechny nepružné látky #128578; Já si.


Návody a články jak ušít šaty pro vaše šaty snů! Zde najdete nekonečnou inspiraci pro vaše nové šaty. Přiznávám, strašně dlouho jsem nenatočila žádné video.


A tak pro vás dnes jedno po strašně dlouhé době mám. Nejčastější jsou návody jak ušít legíny, tepláky, jak ušít tričko, návod jak ušít sukni, jak ušít šaty, ale třeba i návod jak ušít bundu a další oblečení nebo návody na šité doplňky, jak ušít polštář, zarážku ke dveřím nebo třeba jak ušít kabelku. Jak použít dvojjehlu zjistíte v našem videu zde.


Věci pro děti ušité z úpletu jsou náramně pohodlné, tak se šití z úpletu nebojte a jděte do toho! Ať se Vám šití z úpletu i tkaných látek daří a hlavně ať Vám dělá radost. Líbí se vám šití z úpletu ? K čepici můžete svému dítku došít pár drobností jako je bryndák, rukavičky, tepláčky a další.


Věřím, že už jste v článku našly inspiraci a chuť na šití čepic. Připravila jsem pro vás střih a podrobný foto návod jak čepici ušít. Vytvořte pro svého drobečka čepičku z úpletu podle našeho střihu a návodu. Lem je možné ohrnout a upra.


Videonávod – jak ušít turbanovou čelenku. Sešijeme “záševky” nebo jak to nazvat. Lze to ušít třeba i jen na rovnostehu, čepička pak lépe vypadá z lícu a finerib ani úplet se netřepí. Já jsem šila na overlocku, ale konce uvnitř čepičky jsem “zjemnila” na rovnostehu, aby to nedělalo nezvhledné “boule” uprostřed čepičky. Používá se na lemy mikin, do pasu tepláků.


Náplet si předem vysrážejte žehličkou s napařováním. Stáhněte si střih na čepici (vel. - 60), kšilt a šablonu na kapsičku. Poslepujte střih, vystřihněte.


Na náš blog přidáváme návody, postupy a střihy na různé hračky, věcičky i drobnosti, které nám vznikají pod rukama. A na této stránce najdete všechny nejdůležitější návody se střihem i bez, postupy a rady přehledně uspořádané, abyste vždy rychle našli to, co zrovna hledáte a potřebujete a nemuseli zdlouhavě listovat historií blogu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky