pátek 6. prosince 2019

Řízení ss motoru pwm

Obrázek stejný, jako u chytráka. PWM (pulse width modulation) regulátory se používají na regulaci otáček stejnosměrných motorů. Pískání motoru lze odstranit snížením nosné frekvence. Změní se tím i charakteristika zatížení motru.


PWM frekvence se obvykle volí dle typu elektromotoru. J e-li podmínka regulovat otáčky v celém rozsahu,je vhodnější použít PWM regulátor s OZ.

Principy pro řízení motorů. Obvykle se celkový řídicí řetězec skládá z řídicí jednotky (procesor se vstupy a PWM výstupy připojené na spínací tranzistorové můstky), stejnosměrného nebo střídavého motoru a případně zpětné regulační vazby. Otáčky měřím tak, že po pulzech spočítám kolik by jich bylo potřeba do celé sekundy.


Jenže problém je, že to buď reguluje příliš pomalu nebo moc zbrkle a otáčky velice rychle kolísají. Chci dostávat informace o slevách a akčních nabídkách Pokud nechcete aby Vám unikly informace o novinkách, slevách a akčních nabídkách, udělte nám souhlas k jejich zasílání. Můstek se vyváží při zabržděném motoru a tím se eliminuje úbytek napětí na činném odporu kotvy.


Do regulátoru jde pak napětí kotvy očištěné od tohoto úbytku, které je tak obrazem skutečných otáček motoru. V regulátoru se následně srovná toto můstkové napětí s nějakým referenčním a jejich rozdíl po.

Používané typy motorů a jejich provedení. Za dlouhou dobu od vzniku prvního elektromotoru bylo vynalezeno a využíváno mnoho různých principů a provedení. Některé se již téměř přestaly. Na externím pracovišti Honeywell, spol.


Rozptylová indukčnost motoru se pak chová jako dolnofrekvenční propust, takže proud a tedy i moment motoru je spojitý. Podobně se PWM používá u měničů frekvence s třífázovými elektromotory. Indukčnost motoru zde rovněž působí jako dolnofrekvenční propust, tři fáze motoru jsou připojeny na tři pulsně-šířkově.


Matematický model ss sériového motoru. Provozní charakteristiky omega=f(M), I=f(M) ss sériového. Jedná se o modulace, pomocí kterých přenášíme různé informace. V našem případě jde o množství proudu, které má regulátor pouštět do motoru. PWM modulace spočívá v tom, že řídící prvek generuje pulsy a ty když se objeví, tak regulátor sepne.


Tento způsob funguje dobře na tranzistory a dá se s ním regulovat. RC člen R5-Cbrání prudké změně střídy řízení , při rozběhu tedy působí i jako softstart (plynulý rozběh motoru , který potom při roztáčení nedřístá strašlivé ampéry ze zdroje). V případě nutnosti dlouhého. Registrace ze starého e-shopu již nejsou platné a je potřeba si vytvořit registraci novou, nebo nakoupit na našem e-shopu bez registrace.


Já bych tam ale asi dal krokové motory.

Vykuchat je z nějakých starých tiskáren. H-můstek pro ovládání je stejný, jenom je potřeba ke každému motoru jeden. Nebyl by problém s reverzací, a navíc krokový motor i když stojí, tak je zablokovaný, a nemůže se pootočit nějakou vahou foťáku apod.


Ale musel bys mít i jiný zdroj. PWM pulsní regulace vhodná pro regulaci výkonu DC stejnosměrných motorů. Regulace je jištěná proti proudovému přetížení, proti podpětí (ochrana vybití baterie), možnost ovládání regulátorem s Hallovými snímači, nebo potenciometrem. Mikroprocesorový modul řízení SS motoru se zpětnou vazbou.


DC motor controler with feedback. ZIP (29Kb) DP_dokumentace. Dynamika řízení motoru , rozsah řízených otáček se zpětnou vazbou a rovnoměrnost krouticího momentu jsou při digitálním řízení závislé na hustotě signálu použitého snímače a na schopnosti řídicí jednotky zpracovat signál. Lze volit jednoduchý nebo složitější způsob řízení v souladu s požadavky na funkci a cenu.


Chci se zeptat na nějakou dobrou variantu, jak regulovat otáčky asynchroního motoru , konkrétně se jedná o motor ventilátoru u digestoře, frekvenční měnič je varianta dost drahá, na druhou stranu jsem slyšel myšlenku, že je možnost regulace pomocí stmívače na světla, nebo jiným potenciometrem, ale nejsem si jist jestli z podstaty motoru jsou otáčky na napětí závislé. Ahoj ,potřeboval bych jednoduché a levné řízení ss motoru a stř motoru ,ten ss motor je na 12V a ten stř.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky