pondělí 15. října 2018

Jak odstranit silikon ze skla

Výše uvedený přípravek lze bez rizika poškození nanést i na skleněné povrchy. Jednosložkovou tixotropní pastu, která chemickou cestou odstraní zbytky vytvrzeného silikonu, nanášíme štětečkem a pak narušený silikon opatrně seškrábneme škrabkou na silikon. Pracovní teplota během. Jak odstranit silikon ze skla a oken.


Odstraňovače silikonů lze bez rizika poškození nanést i na sklo. Nanáší se štětečkem a pak se narušený silikon opatrně seškrábe škrabkou na silikon.

Pak je otázka, co s tím. Buď můžeme silikon zkusit šetrně očistit nebo ho odstranit a dát místo něho nový. Což ale není vůbec snadné. Existují ale dvě hlavní cesty, jak se zbytků silikonu zbavit.


Buď ho přímo odtrhnout rukou, pokud je už hodně. Ale těžko ho lze odstranit. Ať už chcete odstranit a obnovit staré silikonové spáry, popřípadě se při tmelení něco nepovedlo, nemusíte se hned uchýlit k chemii.


Odstranění silikonu je dětsky jednoduché s těmito domácími prostředky.

Nasaďte si ochranné rukavice a brýle. Větrací prostor otevřete dveřmi a okny. Umístěte nůž na nože rovnoběžně se sklem a opatrně posuňte čepel pod silikon , co nejblíže sklu. Pokud to nedokážete, začněte na vrcholu silikonové vrstvy a rozetřete vrstvu silikonu vrstvou.


Odstranit silikon z dlaždic nebo kachliček je možné buď speciální mechanickou škrabkou, nebo chemicky za použití gelu či pasty. U laku je vhodné použít pouze chemické prostředky, aby nedošlo k poškození znečištěného materiálu. Pokud hledáte postup jak odstranit starý silikon a aplikovat nový, jako dobrá pomůcka Vám může posloužit tento videonávod. Silikon v koupelne po čase vyžaduje výměnu. Dobrý den, není to tam zažraný jak píšete, ale je to slaboučká vrstva, kterou Vy neumíte odstranit , také jsem lepil akvária tak vím co myslíte, jsou to taková jakoby mastná oka, nebo čmouhy, že jo?


Jak dostat silikon ze skla okna? Pokud je etiketa nebo samolepka přilepená kvalitním lepidlem, může být její odstranění bez dalších prostředků obtížná, zvláště, pokud chceme mít sklo dokonale zbavené i zbytků lepidla. Vyzkoušejte některý z prostředků na odstranění samolepek. Našli jste na skle nevzhledný škrábanec? Pokud se vám do škrábance nevejde nehet, můžete jej opravit bez pomoci profesionála.


K odstranění škrábanců můžete použít běžné domácí prostředky. Jak vyčistit teflonovou pánev? Benzínový čistič na mastné flek.


Dalším, už však méně účinným způsobem, jak odstranit lepidlo ze skla je použít mechanickou sílu.

Lepivé zbytky lepidla lze odstranit nožíkem, žiletkou a nebo kovovou drátěnkou. Vždy je však zapotřebí použít větší sílu a existuje zde i riziko poškrábání skla , které pak už nemusí vypadat hezky. Pokud si zapalujete svíčky ve skleněných kalíšcích, určitě se vám někdy stalo, že jste po dohoření svíčky skončili se ztuhlým voskem přichyceným na dně či po stranách kalíšku. Postupů je hned několik.


Využít můžete buď líh nebo technický benzín, nebo sáhnout po majonéze či oleji. Přečtěte si podrobnější informace. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky