středa 31. října 2018

Dřevořezba motorovou pilou

Ukázky dřevořezeb motorovou pilou. Jaroslav Pecháček řeže sochy motorovou pilou už více než let. Materiál je většinou modřín, který vyniká barvou a bohatou kresbou.


Další použité materiály jsou dub, borovice, javor, lípa. U některých dřevořezeb jsou detaily zvýrazněny opálením.

Vítejte na mých stránkách věnovaných dřevořezbě soch motorovou pilou. ANTONÍN REJHON dřevořezba , dřevěné sochy. Provádím dřevořezbu všech motivů, z velké části motorovou pilou.


Chystáte se doma nebo ve firmě pokácet rizikový strom? Já vám jej pokácím stromolezeckou technikou a na jeho místě vytvořím sochu. Nabídka pro celou Českou a Slovenskou republiku.


Nově jsme se začali zabývat dřevořezbou soch motorovou pilou.

Jedná se o velice zajímavou a kreativní práci při níž naše fantazie pracuje na plné obrátky. Sochy tvoříme pouze motorovou pilou , povrch pak zabrušujeme bruskou. Konečný výraz dotváříme opalováním ohněm, nátěrem fermeží, lazurou. Drevo je prírodný materiál, ktorý pri vysychaní stále pracuje a objavujú sa na ňom menšie či väčšie prasklinky.


Je to normálny jav, ktorý sochu nezničí! Sochy príjemne skrášlia a oživia Vašu záhradu, či okolie domu (firmy, reštaurácie, baru atď…). Taktiež sú vhodné pre skrášlenie Vašich. Galerie Abakuk z Hanušovic nabízí řezbářské práce, dřevěné sochy, sruby a další nejen zahradní doplňky ze dřeva.


Dřevosochání Bedřichov 8. Dále pořádá několikrát ročně dřevosochání a umělecké sochání po celé ČR. Zdravím všechny příznivce řezání motorovou pilou. Hodně mých výtvorů byly vánoční dárky, tak se s vámi mohu o ně podělit až teď, kdy už budou snad předány.


Snad udělají svým majitelům mnoho radosti a potěšení. Byla do mne vložena důvěra, abych vytvořil kmen, na který by šla připevnit dopisní schránka. Pracovní postup je do značné míry předurčen velikostí figury.

Základní tvar monumentálních soch, sloupů, totemů, je po hrubém zaměření podle nákresu nebo modelu obvykle vyřezáván motorovou pilou a pak dále postupně doměřován a dopracováván do plošek a jejich postupného zaoblování a dořezby detailů. Jaká je ale technika a práce s motorovou pilou jsem se pořádně naučil až po absolvování týdenního kurzu na Moravě – „ Řezba motorovou pilou ,“ kde jsem. Je nejen návodem, jak vyřezávat motorovou pilou ,. Umělecká řezba motorovou pilou. Tento kurz je určen jak pro úplné začátečníky, kteří se o řezbu motorovou.


Svatoludmilská pouť a dřevořezba motorovou pilou Podívejte se, jak se nedělní Svatoludmilská pouť líbila dětem i rodičům. Tradiční kolotoče, atrakce, stánky s občerstvením a dílničkami doplnila hraná pohádka pro děti o vajíčku a zvířátkách na vandru na Chvalském zámku. Ta se k dřevořezbářství motorovou pilou , disciplíně, které se věnují v drtivé většině muži, dostala před dvěma lety. Přivedl mě k tomu manžel, který vyřezává motorovou pilou už několik roků. Ze začátku jsem z toho měla obavy, ale zkusila jsem to a zjistila, že mi to docela jde, řekla Deníku Pecháčková.


Máte-li v hlavě originální nápa který chcete nechat přenést do dřeva, ale nemáte na to vlastní sílu, nabízím své ruce jako nástroj vaší fantazie. Spolu tak můžeme vytvořit naprosto jedinečné dílo. Nebráním se zcela žádnému námětu a ani velikosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky