čtvrtek 11. října 2018

Houbové rizoto se smetanou

Důležité je po celou dobu vaření rýži promíchávat! Rýže se nesmí připálit! Tématické fráze: smetanové rizoto rizoto se smetanou italske smetanove rizoto smetanové houbové rizoto smetanové rizoto recept recept na smetanove rizoto zeleninové rizoto se smetanou smetanové rizoto s houbami italské rizoto se smetanou smetanovy rizoto rizoto na smetaně rizoto smetanové houbové rizoto se smetanou recept. Tématické fráze: krémove rizoto s houbami houbové rizoto houbové rizoto s parmazánem kremove rizoto krémové rizoto s parmazánem houbove rizoto se smetanou rizoto z rýžovaru kremove rizoto s houbami a parmazanem rizoto v rýžovaru houbový pekáček- recepty recepty houbové rizoto houbove rizoto recept houbové rizoto s parmezánem.


Vyzkoušejte tento recept, kde je zjemněné smetanou a doplněné čerstvými bylinkami, které chuť hub podtrhnou.

Není to žádná vysoká škola vaření, houbové rizoto zvládne i občasný kuchař či kuchařka. Recept italské houbové rizoto se smetanou recepty, které budete milovat. Přidáme na jemné plátky nasekané houby a na čverečky nasekanou papriku (volitelně).


Přidáme brokolici, kukuřici a nahrubo nastouhanou mrkev a opět chvíli podusíme. Nakonec zalejeme smetanou a mlékem a dochutíme solí. Povaříme, dokud se chutě nespojí.


V hrnci rozehřejte tři lžíce másla a doměkka na něm poduste cibuli a česnek.

Přisypte rýži a důkladně ji promíchejte tak, aby se každé zrníčko obalilo rozpuštěným tukem. Přilijte dvě třetiny vývaru a přiveďte k varu. Osolte a opepřete, přikryjte poklicí a na mírném plameni vařte asi čtvrt hodiny. Kuřecí rizoto se zeleninou.


Rizoto v italském stylu. Krémové rizoto s chřestem. Uvaříme si rýži (ideálně celozrnnou, můžeme dát i mix bílé basmati a celozrnné). Houbové smetanové nebo špenátové rizoto.


Osmahneme cibulku a česnek až zesklovatí, přidáme tymián a poté přidáme houby (sušené předem namočené nebo zásoby z mrazáku). Chvilku orestujte, pak zalijte smetanou , přidejte nasekaný květák, osolte, opepřete a ochuťte šťávou z citrónu. Podávejte s hoblinkami parmazánu a troškou nasekané petrželky. Promíchejte a postupně, jak se bude vývar vsakovat do rýže, přilévejte další a další.


Je ale možné, že nakonec nebudete potřebovat celých 8ml vývaru. Pokud máte nesolený vývar, nezapomeňte rizoto osolit. Vlijte víno, počkejte, až se odpaří, a pak přidejte vývar z hub a naběračku drůbežího vývaru.

Až se všechna tekutina vsákne, přilijte další naběračku drůbežího vývaru a takto pokračujte až do chvíle, kdy bude rýže uvařená al dente (měkká, ale pevná). Přimíchejte špenát a až zavadne. Rýži miluju snad na všechny způsoby. Na co ale nedám dopustit, jsou krémová Italská rizota. Dříve jsem milovala hříbkové rizoto s hromadou másla a zjemněné smetanou.


Troufám si ale říct, že moje lehčí a zdravější verze je mnohem lepší! Doporučuji použít samotný vývar houbový či v kombinaci s menším podílem vývaru zeleninového a navíc ještě do základu přidat zhusta houbový mletý prach. Pak je to houbové rizoto se vším všudy. Jinak v Česku málokdo zná pojem italské rizoto , resp.


Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile cbule zpění, přidáme rýži a na pánvi orestujeme. Na dnešek byla nahlášena celodenní návštěva té veg kamarádky a já byla požádána, jestli bych pro ně něco vhodného neuvařila.


Nabídla jsem několik bezmasých jídel a schváleno mi bylo smetanové houbové rizoto. Abych to odzkoušela, měli jsme ho s manželem včera a dnes jsem ho připravovala znovu pro holky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky