středa 17. října 2018

Pečení masa v troubě

V kamnech či troubě už je přece jen o něco jednodušší než kdysi dávno jen nad ohněm, a proto je na čase oprášit nějaké ty inspirace na vaření, které se „uvaří samo“. Pokud nemáte pevný vztah s vaší troubou, plný důvěry a vzájemného pochopení, hrozí domácí krize. První recept na gruzínské kuchyně. Každý ví, že Gruzie je velmi chutné pokrmy vařené maso, a proto navrhuji, aby se pokusili pečení masa v troubě.


Magie marináda s citronovou šťávou dělá maso šťavnaté kousky nereálné, a přesto měkké. Není to sice přímo kotleta, ale myslím že tvarem i vlastnostmi je to dost dobře zastupitelné, a tak pečeně už leží v troubě – na pečení masa jsou naopak nižší teploty ideální bych řekla :-). V klasické (obyčejné) elektrické troubě sálá teplo z topného tělesa umístěného v horní a dolní části trouby.


Elektrická trouba je určena na pečení jednoho plechu. Pečení v elektrické troubě. Pro pečení dvou plechů najednou musíme pamatovat, že v polovině pečení je vyměníme, aby se vše propeklo rovnoměrně.


Pečení masa v troubě

Tématické fráze: pečené maso pečené vepřové maso v troube pečené maso v troubě pečené vepřové maso pečené vepřové maso recepty peceni masa pečené maso recept vepřové maso pečené pečené plecko v celku pečené maso recepty pečené maso v celku recept na pečené maso jak dobře upéct vepřové maso maso na pečení. Asi po hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží. Vaření v páře °C, čas minut.


Drobku, také jsem smažila v troubě , když dietář musel omezit tuk. Miluje smažené kuře, bylo dobré, den před jsem marinovala, pak obalila. Pomalé dušení zaručí opravdu jemné, měkké, šťavnaté ragú, pečením si zase připravíte křehké kousky i tak neoblíbených kusů, jako je kližka, žebra nebo obecně přední maso. Peceni v mikrovlnce recepty, které budete milovat.


Na naložení vepřového masa se hodí nejlépe pivo například smíchané s česnekem a cibulí. V neposlední řadě tu máme drůbež, pro kterou je nejlepší marinádou směs bylinek a oleje. Pokud jste se rozhodli pro pečení v troubě , rozhodně nezapomeňte na zatáhnutí masa rychlým opečením na pánvi. Maso, které vkládáme do.


Najdete tu recept na medailonky z vepřové panenky, kdy se maso nejprve opéká na pánvi a pak chvíli odpočívá v troubě , najdete tu recept na grilovanou vepřovou panenku, kdy se postupně zprudka griluje ze všech stran, ale postup na pečení v troubě tu ještě nemám. Tyhle časné podzimní dny mě k němu doslova vyprovokovaly. Zavařování pečeného masa v troubě.


Pečení masa v troubě

Sklenice důkladně vypláchněte horkou vodou a nechte uschnout na čisté utěrce. Stejným způsobem ošetřete víčka a případně i gumičky. Nepoužívejte saponát, a pokud je to přece jen nezbytné, sklenice poté opravdu důkladně vypláchněte od všech jeho zbytků. Při tomto způsobu pečení musí být teplota velmi přesně dodržena.


Teplota v jádře masa musí být nejméně min nad °C. Pro nízkoteplotní způsob pečení jsou vhodná masa křehčí, libové vepřové, hovězí, telecí, jehněčí. V případě tučnějších mas, je nutné nejprve stáhnout kůži a odstranit povrchový tuk. Ano, je to tak, bez teploměru na měření vnitřní teploty potravin nemůžete v dnešní kuchyni, ve které se připravuje či vydává jídlo, vůbec existovat.


Pečení masa v troubě

Měříme tak teplotu uvnitř masa během pečení v troubě , pro vynikající kontrolu teploty nezbytně nutnou pro zničení zdraví škodlivých bakterií. Ani plynovou ani elektrickou? Potom klidně čtěte dál, protože pečení kachny v elektrické troubě i remosce má naprosto stejná pravidla. Pokud k tomu máte zaplacenou elektřinu, můžete se směle pustit do. Tenhle pečený bůček je čistý minimalismus.


Vždycky mě znovu a znovu přivede k údivu, jaké skvělé věci se můžou v kuchyni zrodit z pouhých dvou surovin – kousku masa a trošky soli. Zkoušela jsem různé teploty, různé délky pečení i různé nádoby (pekáče). Nebo nemůže být chyba v použitém koření?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky