čtvrtek 11. října 2018

Kvásková mapa

Sdílejte s ostatními nadšenci chlebový kvásek pomocí mapy PečemPecen, přidat se může opravdu každý. V zásobě jsou i recepty na veškeré domácí pečení. Kvas je symbiotická kolonie mikroorganismů,.


Co potřebujete pro pečení domácího chleba? Mapa slouží dobrovolníkům, kteří dávají k. Způsobů, jak upéci z kvasu chléb, je.

Nájdite si vo svojom okolí človeka, ktorý kváskuje a označte na mape seba, aby o vás vedeli aj ostatní. Označte na mape vaše mesto a vpíšte k nemu svoje meno a kontakt na seba a aj to, či máte kvások ražný, špaldový, pšeničný alebo bezlepkový. Do kváskovania priatelia.


Nová mapa zdieľania kváskov. Alebo zmeniť údaje na existujúcom špendlíku? Ak máte kvások, ktorý pekne pracuje a darí sa Vám z neho piecť super chlebík, budem rada, ak sa oň podelíte. Stačí sa pridať na kváskovú mapu.


Ak bude niekto vo vašom okolí potrebovať kvások, napíše Vám. V prípade, že natrafíte na niekoho, kto nie je aktuálny, dajte mi prosím vedieť.

Tam by sa mali združovať všetci ochotní domáci pekári, ktorí vedia v prípade potreby ponúknuť kvások. V Čechách to má dlhú tradíciu, u nás na Slovensku ako keby stále ľudia nevedeli. Spouštíme novou verzi kváskové mapy PečemPecen. Po letech provozu přichází verze se samosprávou špendlíků v mapě. Odteď se tedy můžete na mapu sami přidat a následně i špendlíky spravovat (např. při změně adresy).


Za nápadem a realizací kváskové mapy stojí tři nadšení pekaři, kteří na internetu vystupují jako pan Cuketka, Míša Gregorová a Maškrtnica. Zdravím všetkých varecháčov, keďže patrím medzi tých ktorí prepadli pečeniu kváskového chleba, našla som dnes zaujímavú Česko-Slovenskú mapu, kde si môžte zaobstarať kvások. Redakce časopisu chtěla přijít s prospěšným a trvale udržitelným projektem.


Petra Kruntorádová přiznává: „Inspirací nám byla kvásková mapa , Zuzka je její součástí jako jedno dodavatelské kváskové místo. Provozovatelé kváskové mapy o nás vědí a máme jejich požehnání a svolení. Do tohto článku budeme postupne pridávať všetky obchody a obchodné siete, v ktorých dostanete zakúpiť múky Kváskovanie. Kde kúpim múky Kváskovanie: Múky na Kváskovanie dostane aktuálne zakúpiť v stovkách predajní v celej SR. Tématické fráze: kvásková mapa cuketka chleba kvásek na chleba cuketka kváskový chléb kváskový chléb cuketka cuketka.


Kváskový chlieb, ktorý sa vždy podarí a bude chutiť. Kvásková mapa ČR Zde najdete nejbližšího dárce kvásku. Recept na cca 5g bochník:. Do mísy robota dejte mouku, droždí, sůl.


Promíchejte, přidejte vodu a máslo. Lievito madre, teda z taliančiny materský kvások, môže mať rôzne podoby.

Talianski pekári radi používajú ako tekutejší ražný kvások (lievito madre di segale), tak aj, u nás možno menej rozšírený, tuhý pšeničný kvas. Letos se mi povedly skutečně výborné mazance. Vlastně i vánočky na Vánoce… Střídka jako peříčko, že to nožem skoro zničíte, trhá se jako panettone, objem má jako ta vata jako z obchodu, přitom ale chybí veškeré „obchodní“ bonusy a přebývá přirozená chuť primárních surovin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky