středa 10. října 2018

Formy na tvrdé sýry

Podle Porovnat (0) Náhled. Tvrdý sýr je typ sýra vyznačující se vysokým podílem sušiny a dlouhou dobou zrání (minimálně tři měsíce), které mu dodává výraznou chuť a vůni. Obsah vody by měl činit maximálně , škála se pohybuje od polotvrdých sýrů jako eidam nebo gouda po velmi tvrdé , zrnité sýry , jako je např. Dřevěné formy na máslo, oštěpky, pařené sýry. Formy lisovací na tvrdé zrající sýry.


Harfy, ruční gastro nářadí.

Jako lisovací formy se používají formy kadové, formy manžetové i formy na tažené sýry. Ptáte se, proč prodáváme suroviny, které jsou dle našeho popisu “toxické” nebo “nebezpečné pro životní prostředí”? Tento článek, který vysvětlí, že ne vše je vždy tak, jak se zdá, vám otázku zodpoví!


Patnáct let dělám sýry v hrncích na špagety, v různých tvořítkách a formách doma proděravěných hřebíkem, případně vrtáčkem. Ale Milan Dolomit mi poslal jako dárek formu a tím začala sýrová etapa mého života „mám formy “. Moc jsem se těšila na tento článek, protože tento sýr, který jsem dělala podle návodu na sýr Mahón, který jsem získala od Inky, je zcela jiný než sýry , které jsem doposud dělala. Má velmi výraznou, nakyslou chuť, podobnou chuti ovčích sýrů.


Například podle tvrdosti se sýry dělí na čerstvé, měkké, plísňové, polotvrdé, tvrdé a tavené.

Kadova forma 1kg na polotvrdé a tvrdé sýry. Je určena ke strojnímu lisování sýra pod tlakem. Lisovací s víkem lisovací s víkem KADOVA Lisovací bez víka. Forma na sýr KADOVA - kg. Terminologie tvrdé sýry se vztahuje na všechny podobné výrobky z výroby sýrů, které mají charakteristickou hustou strukturu.


Ze shora jsou pokryty kůrou. Mají méně vlhkosti než měkké. Stárnutí trvá jinak: od měsíců do let. Vysoce kvalitní zralé tvrdé sýry mají jedinečnou chuť a vůni a cena je poměrně. Naše pobočky Cheese House na Praze Vám nabízí širokou škálu rozmanitých druhů starých i mladých sýrů, kravských, kozích i ovčích.


Najdete u nás sýry tvrdé , s plísní, zrající i čerstvé, z Holandska, Francie, Švýcarska i Itálie. Nůž na sýr je skvělou pomůckou pro milovníky sýrů. Nože na sýr vám umožní pohodlně krájet a servírovat různé druhy sýrů. V nabídce máme nože na měkké, tvrdé sýry , nože na parmezán, sekáčky na sýr vhodné na plátkování sýrů, ale také kráječ na sýr někdy nazývaný škrabka na sýr pro přípravu sýrových hoblinek.


Sítko vám vytvoří krásný povrch sýru. Gouda a eidam patří do rodiny holandských sýrů a oba se vyrábějí z kravského mléka. Zatímco eidam by měl být trochu pórovatý, velmi jemný a spíše neutrální chuti i aroma, u goudy, která má obsahovat také kolem procent tuku, by chuť, vůně i barva měly být výraznější.

Všetky farmárske potreby na jednom mieste. Tisícky produktov za super ceny. Pozrite si našu ponuku farmárskych potrieb. Petr Rys stran doprovázených barevnými fotografiemi Po zaplacení Vám přijde ve formátu. Prodejce není plátce DPH.


Nelze zakoupit s ostatním zbožím. O sýrech s oky, horských i extratvrdých.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky