čtvrtek 25. října 2018

Jídelníček pro vegany

Jídelníček pro vegany

Vsaďte však raději na celistvé, průmyslové co nejméně zpracované potraviny. Ukázkový jídelníček pro seniory Tápete, co si ve vyšším věku ve výživě ohlídat a jak by jídelníček seniora měl ideálně vypadat? Projděte si následující přehled a ukázku zdravého menu. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc.


Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin. Dokola se opakující otázky o bílkovinách, vápníku a dalších živinách se staly již poněkud opakovanou „neznalostí“, která potřebuje všem výrazně osvětit tyto informace. Rychlé, jednoduché a zdravé veganské recepty pro každého a pro každý den - snídaně, svačiny i hlavní jídla nejen pro příznivce rostlinné stravy!


Rostlinná strava se v posledních letech těší čím dál tím větší oblibě. Není divu – je to zdravé, chutné a mnoho z nás cítí, že je to správná cesta pro člověka, zvířata i naši planetu. Ať už měníme svůj jídelníček z důvodů etických, zdravotních nebo enviromentálních.


I přes to, že se jedná v podstatě o seznam, věřím, že pro řadu veganů, ať už sportujících, nebo ne, může být tento týdenní jídelníček praktickou inspirací pro naše zeměpisné podmínky. Vaše dotazy či přopomínky uvítám v komentářích. Chutný jídelníček i bez masa. Z výše uvedených pravidel je vidět, že i bez masa se dá připravit opravdu pestrý jídelníček.


Rozhodně tak nemusíte mít obavy, že pokud se rozhodnete pro vegetariánskou stravu, budete muset jíst pouze zeleninu. Na trhu najdete spoustu potravin, které dokážou maso nutričně nahradit. Recepty uspokojí nejen vegany a vegetariány, ale jaké příznivce zdravého vaření bez předsudků.


Najdete tu mimo jiné bezmasé obědy a večeře , bezlepkové veganské recepty nebo jídla inspirovaná raw food neboli živou či syrovou stravou. Udělám vám detailní analýzu všech nutrientů ve vašem jídelníčku a doporučím, čeho je dobré přidat nebo naopak ubrat. Krabičková dieta pro vegany zahrnuje zcela odlišná jídla než naše klasické programy, a tak se můžete těšit na to, že pokaždé vyzkoušíte něco nového. Samozřejmě se můžete spolehnout na to, že se v něm neobjeví žádné maso, želatina, sádlo, vejce, med ani mléko a mléčné produkty. Ačkoliv je keto dieta často spojována s vysokou konzumací masa, vajec a jiných živočišných bílkovin, lze ji poměrně přizpůsobit i pro vegetariány i vegany.


Vyloučení živočišných bílkovin tuto dietu mírně komplikuje, ale s pečlivě zpracovaným plánem mohou i vegani čerpat benefity této diety. Přinášíme vám přehled toho, co jíst a čemu se vyhnout a také. Vítejte na stránkách vegans. Podobně také sójový sýr tofu je velmi důležitou potravinou pro vegany. Vegan sportovní jídelníček.


Jídelníček pro vegany

Velmi užitečný je také seitan, bílkovina vznikající z pšenice. Pokud se zbaví škrobu a vhodně upraví, může být příjemným zpestřením veganského jídelníčku. Dále si vegani mohou ozvláštnit jídelníček směsí rostlinných bílkovin Robi.


Existují také čokolády, oplatky a cukrovinky, vyrobené bez použití mléka či vajec. Recepty i pro mlsné jazýčky… A kdyby Vás honila mlsná, nezoufejte, vyzkoušet můžete i sladké veganské recepty, zejména veganské dezerty , kde si jistě pochutnáte zdravým způsobem. Podle návodu s videem máte možnost si ukuchtit chutné veganské palačinky , které jsou velmi jednoduché na přípravu. Existuje spousta zdrojů, udávající, co vegani jíst nesmí. Ale co vegani skutečně jíst mohou?


Pro vegany , platí stejná pravidla, jako pro nevegany. A to znamená správný příjem bílkovin, sacharidů, tuků, vitaminů, minerálních látek a nebo třeba vody. Jídelníček je vhodný pro vegetariány i příznivce bezmasých a netučných jídel.


Sestavuji jídelníčky jak pro dlouholeté, tak začínající vegany. Možná se vám již delší dobu nedaří zhubnout , nebo naopak zesílit a získat více svalové hmoty. Možná už nějakou dobu tápete, jak si nastavit opravdu zdravý a plnohodnotný rostlinný jídelníček.


Pro vegetariány a vegany však bude přijatelné pouze mléko rostlinné. Rostlinné mléko to klasické kravské dokáže skvěle nahradit. Ve svojí sbírce receptů Pečeme pro vegany se snaží ukázat, že se lze obejít i bez - pro běžnou hospodyni takřka svaté - trojice - vejce, mléko a máslo. Je pravda, že za cenu přimíchání ne vždy zcela přirozených náhražek, ale na konečném výsledku je to málokdy znát. Přišla mi jako nejenom skvělý startovací balíček pro všechny, kdo se o veganství teprve zajímají a chtěli by tento styl stravování vyzkoušet, ale i jako zajímavá inspirace pro ty, kdo vegany už jsou a rádi by si svůj jídelníček trošku zpestřili.


To znamená, že běžný jídelníček vitariána se skládá ze syrového ovoce, zeleniny, ořechů, klíčků, řas, naklíčených semen, naklíčeného obilí a luštěnin. Já vlastně nejsem moc typ na sladký. Sama od sebe jen málokdy dostanu chuť na dortík nebo čokoládu, přestože ovoce je na mém jídelníčku běžné (a ne v úplně malých porcích).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky