pondělí 22. října 2018

Tapioca perly

Smaller tapioca pearls are usually used for puddings, while the larger pearls are generally used in boba tea. It is also sold in flakes and powders, which are usually used to thicken sauces, soups, or gravies. Pearl tapioca is a common ingredient in South, East and Southeast Asian desserts such as falooda, kolak, sago soup, and in sweet drinks such as bubble tea, fruit slush and taho, where they provide a chewy contrast to the sweetness and smooth texture of the drink. Small pearls are preferred for use in puddings. Tuto prastarou surovinu údajně používali už Mayové.


Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety.

Tapioka obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Používá se stejně jako jiné škroby, anebo se z perel vyrábějí dezerty, pudinky či „módní“ bublinkový čaj, bubble tea. Tapioca comes from the American plant Cassava. Perličky škrobu ( tapioca , sago, saboodana) se vyrábí z bílé dužiny hlíz manioku jedlého. Nejrozšířenější jsou perličky velikosti S 2-mm.


První pokus dopadl dobře, ale pořád mi přišlo, že tapioka není tolik nabobtnaná. It is a typical Brazilian delicacy, native to South America. Ideální pro celiaky, vegany či při paleo stravě.


Poslouží také při výrobě koktejlů, čajů a dalších nápojů.

Díky neutrální chuti se tapiokové perly hodí i jako zavářka do polévky nebo samostatná příloha k masu. Tapiokový škrob je obvyklou surovinou zejména v jihovýchodní Asii. Perly se skvěle hodí do teplých i studených nápojů, jsou výborné i ve zmrzlinách, dezertech či v jiných pokrmech. Výborné jsou v mléčném Bubble Tea. Z tohoto balení uděláte cca porcí.


Perly je třeba vařit, než je budete jíst. Tapiokové perly vysajete pomocí speciálního brčka, které si můžete dokoupit v našem e-shopu. Poměr je obvykle díl suchých perel na dílů vody. Přiveďte směs k vysoké teplotě. Neustále míchejte, aby nedocházelo k tomu, že se perly drží na dně.


Guľôčky dokážu namočením zväčšiť svoj objem asi na dvojnásobok. Najbežnejšie sa z perál pripravuje puding alebo kaša. Perly varené v mlieku pripomínajú u nás obľúbenú ryžu v mlieku. Dajú sa z nich pripraviť aj rôzne pudingové.


Využití perel v kuchyni. Kuličky si nejdříve ve vodě uvaříte a pak je smícháte s čajem. Are rădăcini sub formă de tuberculi care conţin aproximativ de două ori cantitatea calorică a cartofului, o rădăcină de 1gr având 1de calorii.


Tapioku namočte přes noc do vody nebo aspoň na hodiny.

Jeden díl tapioky na tři díly vody. Ráno přilijte tři díly kokosového mléka, osolte špetkou soli a vařte, dokud kuličky tapioky nezprůhlední. Má velmi příznivé účinky při potížích s trávením a je zdravým zdrojem komplexních polysacharidů s nízkým obsahem cholesterolu, obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky