čtvrtek 18. října 2018

Kontejnery diakonie broumov

Tato akce byla vždy v minulých letech velice úspěšná. Děkujeme všem dárcům za jejich podporu a pomoc! Kontejnery na použitý textil Díky podpořeným projektům Ministerstva ŽP a finančním úverům, jsme mohli zakoupit a rozmístit 7kontejnerů na použitý textil.


Diakonie Broumov přes let poskytuje pomoc lidem v. Seznam všech našich sběrných kontejnerů na textil v Praze.

Co a jakým způsobem lze darovat potřebným lidem. Ve sběrných dvorech hl. Prahou (více v článku Sběr textilu, obuvi a oděvů na sběrných dvorech hl. m. Prahy na Portálu životního prostředí hl. m. Prahy). Tratí kvůli silnější koruně i vyšší minimální mzdě.


Podnik se zaměřuje na sběr použitého šatstva, azylové bydlení a zaměstnávání sociálně znevýhodněných lidí. Primárním zaměřením diakonie je pomoc lidem v nouzi, a ne ochrana životního prostředí. Dalším úspěšným sběratelem použitého textilu je Potex a dalším velkým hráčem je Dimatex.


Od dárců dostává stále méně šatů a textilu.

Je to prý kvůli soukromým firmám, které do měst umísťují své vlastní kontejnery. Končí v nich tak nepoužitelné věci z půdy, plesnivé jídlo, ba dokonce i zvířata. Poslední jmenovaná bohužel městské části Praha neposkytla informace, kde jsou její kontejnery rozmístěny.


Na území Městské části Praha je rozmístěno celkem oranžových kontejnerů na textil ve vlastnictví městské části. Podrobnější informace o této společnosti a systému sběru textilu bylo před časem otištěno v Devítce (viz přiložený dokument). Sedm speciálních kontejnerů na textil jsme již v Ostravě rozmístěných měli, a to u supermarketů. Dodala, že další dvě sběrné nádoby zařídili ve spolupráci s. Stránku, kterou hledáte, se nepodařilo najít.


Od počátku loňského roku tak mohou obyvatelé regionu vhodit své nepotřebné věci do tohoto zařízení, čímž přispějí k dobré věci. Chcete si doplnit informace o tom, co též souvisí se světem oblečení a módy? Služby města Pardubic, které je provozují, je přestříkali na červeno a dali jim logo Charity tak, aby je obyvatelé města bezpečně poznali.


Měli jsme nějaké dovolené a náš řidič do toho ještě navíc onemocněl. Bohužel se sešlo několik věcí naráz. Už to ale řešíme a zase začínáme jezdit v pravidelných intervalech, tedy jednou do týdne.


Občané tedy můžou již nosit textilie tam. Důvodem nového umístění je velký nepořádek kolem kontejnerů.

Na těchto místech je nutný denní. Do kontejnerů lze odkládat: letní a zimní oblečení lůžkoviny, prostěradla, ručníky, utěrky, záclony apod. Charita Luhačovice uspořádala ve dnech 10. Sbírá se oblečení, obuv, látky, lůžkoviny.


Od června navíc fungují ve městě pro charitu další čtyři velké kontejnery na textil. Specifické způsoby distribuce a přípravy opětovně použitého textilu: Sociální šatníky (Adra). Banky s ošacením (Armády spásy).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky