středa 17. října 2018

Eta španělsko

Euskadi Ta Askatasuna (zkráceně ETA , česky: Baskicko a jeho svoboda) byla ozbrojená baskická nacionalistická a separatistická organizace, která se snažila násilím a teroristickými útoky vytvořit z tohoto území na hranici Španělska a Francie nezávislý socialistický stát. Teroristé ve Španělsku udeřili za dva dny hned dvakrát. Zabili dva lidi a desítky dalších zranili.


Bilbau oznámil, že ETA začala s odzbrojováním a že se vzdala operativního užití určitého množství zbraní a výbušnin. Jen tento týden zabila ETA dva lidi a zranila jich jedenáct. Při předčasném výbuchu zahynuli čtyři teroristé.


ETA (Baskicko a jeho svoboda) byla založena 31. Za teroristickou organizaci ji považuje nejen Španělsko , ale i Evropská unie a Spojené státy. TĚTE TAKÉ: Ve Španělsku znovu udeřila ETA. Přestože je ETA teroristickým uskupením, její působnost je výhradně soustředěna dovnitř státu (mám tím na mysli Španělsko ) a nikoli mimo hranici, jelikož ETA nemá žádné požadavky na sousední či ostatní státy – usiluje jen o osamostatnění Baskicka.


ETA se dostala do úzkých díky politickému tlaku a demokratické vytrvalosti. Tuto skutečnost navíc ještě zdůrazňuje fakt, že jestliže tato skupina potřebovala nějakou záminku v podobě slavnostní příležitosti, při níž by vyhlásila definitivní konec násilí, včera si ji naservírovala na zlatém podnose během Mezinárodní konference o míru v Baskicku, které se. Baskická teroristická organizace ETA se však s tímto stavem nechce smířit a usiluje násilnou formou o ustavení vlastního státu.


Nenechte si ujít Baskicko je proslulé svou kuchyní, svými specifickými sporty a soutěžemi (baskická pelota a soutěže ve zvedání kamenů, kácení stromů, atd.), svým folklórem a tradicemi. ETA může jako slovo nebo jako zkratka označovat:. Středomoří, neboť tamní území bylo postoupeno jakožto kompenzace rakouským Habsburkům a rodu savojských vévodů. Války prokázaly slabost Španělska, jehož území jimi bylo poničeno. Turisté, kteří proudí do Španělska, musejí počítat s hrozbou baskických separatistů.


Extremistická organizace ETA , která se snaží poškodit ekonomiku a pověst Španělska, si opět začala vybírat svoje cíle v turistických oblastech. Separatisté ráno odpálili bombu v oblíbeném jihošpanělském přímořském letovisku Fuengirola na Costa del Sol. Exploze zranila tři lidi. Odsouzení členové ETA byli záměrně umisťováni do vězeňských zařízení daleko od Baskicka (typicky na Kanárské ostrovy nebo do Andalusie). Poslední atentát, jehož pachatelem je s největší pravděpodobností ETA , se stal v noci z 9. Baskické socialistické strany v Durangu ve španělském Baskicku.


Naposledy ETA zabíjela 19. Za čtyři desítky let připravila ETA o život už více než osm stovek lidí. Do redakce baskického deníku Gara ve Španělsku zavolal krátce po poledni anonym. Označil se za člena separatistické skupiny ETA a oznámil, že ve Valencii brzy explodují čtyři nálože. Varování před bombovým útokem potvrdilo i tamní ministerstvo obrany.


Policie po náložích pátrá. Vláda pokračuje v boji o Baskicko a jeho svoboda ( ETA ) teroristické organizace, ale její hlavní zaměření na. Přisouzení atentátů separatistické organizaci ETA by nemělo jednoznačnou volební interpretaci, mohla by dokonce posilnit vládnoucí Lidovou stranu (PP), která v okamžiku voleb zastávala politiku tvrdé ruky proti skupině ETA a baskickému separatismu. Hlad po informacích a tlaky politických sil vedly po čas dalších několika.


Rady, tipy a zkušenosti dalších cestovatelů. Ať se chystáte putovat pouť Santiago de Compostela, tančit na Malorce nebo si vychutnávat sluce během zimních měsíců na Kanárských ostrovech. Poslední týdny se nemluví ve zprávách o ničem jiném, než že další terorista, vrah nebo násilník vyšel z vězení na svobodu.


Zkoumání baskického genomu nepřineslo žádné výsledky (kdo by se také divil, ve stále se mísícím a návzájem se znásilňujícím evropském kotli národů), stejně jako vyslýchání baskických kmetů, kteří jen stále dokola opakovali, že Baskicko není ani Španělsko , ani Francie, ale Baskicko. Záchranu nakonec přinesla. Madrid – Ve španělském Baskicku byl dnes přerušen provoz na železnici mezi městy Zumárraga a Irún kvůli varování před bombami, které údajně nastražila baskická separatistická organizace ETA.


I přesto došlo o rok později k dalšímu pumovému útoku na madridské letiště. NTD Television) Baskická separatistická organizace ETA vyhlási. Podle Evropské unie a Spojených států je ETA brána jako teroristická organizace, ačkoliv to takto nebylo vždy. Jméno Euskadi Ta Askatasuna znamená v baskickém jazyce „Baskický stát a svoboda“.


ETA chápe Španělsko jako imperialistickou mocnost, proti které je nutné bojovat všemi prostředky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky