středa 10. října 2018

Rýžový ocet recept

Rýžový ocet - recepty na každý den. Vyrábí z fermentované (kvašené) rýže nebo z rýžového vína. Existuje světlý i tmavý rýžový ocet.


Světlý rýžový ocet se používá především v Japonsku při přípravě sushi, ale je vhodný i na dochucování různých pokrmů. Japonsku, odkud to začalo se šířit do jiných zemí světa.

To bylo používáno jako koření pro rýži a bylo velmi drahé, proto byli k dispozici pouze šlechtici. Japonský rýžový ocet „Su“ se používá při přípravě sushi - skvěle ochutí rýži a působí jako dezinfekce na syrovou rybu. Ocet můžeme také přidávat do marinád na ryby, kde mimo jiné.


Já moc ocet neužívám,náš na zavařovaní okurek a zeleniny. Jablečný užívám na oplachování vlasů po umytí vlasy se lesknou a nesvědí hlava,jen než uschne tak trošku voním pak,už je to dobré. A ještě ho piji jak píšeš jenom přidám malou lžičku medu.


Ale zkusím nějaký koupit a udělat si nějaký salát snad najdu nějaký dobrý recept. Jinak se měj fajn a dík za.

Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. Zdravé recepty chutně a jednoduše. Recepty na hubnutí, pro lepší postavu i zdraví. Naše zdravé recepty vaříme z čerstvých surovin, bez průmyslových polotovarů a chemie v jídle.


Ochutnejte zdravé recepty a obohaťte jídelníček. Vyzkoušejte recept na salát z červené řepy s vařeným bramborem, cibulí a pochutinami, který můžeme servírovat jako chuťovku,anebo přílohu ke smaženým řízkům nebo rybám. Má jemnou chuť a pokrmům dodá zajímavou chuť a co víc, má spoustu benefitů pro naše zdraví. Sushi ocet , který ušetří čas i práci.


Pokud vaříte méně, zbytek ochuceného sushi octa můžete klidně skladovat pár měsíců v chladničce, případně jej využít jako salátovou zálivku nebo součást různých. Jedná se o rýžový ocet mitsukan, který. Pak plníš už čim chceš, co máš na sushi ráda. Holky, když nemám rýžový ocet , dá se něčím nahradit ? Jablečný ocet má sladkokyselou chuť, dodává zlatavou barvu do omáček a marinád.


Vinný červený ocet se užívá na červené omáčky a salátové dresinky. Když je slyšet z hrnce škrábavé bublání, je rýže hotová. Bývá to okolo – minut.


Po uvaření nechte rýži ještě odpočinout zhruba minut.

Vezměte si nějakou jinou nádobu, než kovovou a do ní rýži přesypte. Navršte ji doprostřed a připravený rýžový ocet ochucený cukrem a solí vlijte přes vařečku do. Je o něco výraznější chutě než vinný ocet jaký známe my.


Před scezením to byla hustá břečka, po zcezení a přefiltrování přes plátno z toho byly dva litry moc dobrého octa. Nyní připravte zálivku. Do kastrůlku nakapejte pár kapek oleje, krátce orestujte česnek, zalijte vodou, přidejte rybí omáčku, rýžový ocet , ocet , cukr a vše spolu svařte. Chilli papričku posekejte nadrobno a přidejte do omáčky.


Omáčka by měla být slaná, zároveň však mírně nakyslá. Jakmile vychladne, přikryjte ji a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky