středa 7. prosince 2016

Uhlíkový ohřívač

Na Česko udeří v nejbližších dnech silnější mrazy. Asi tak, jak se na řádnou zimu sluší a patří. Aby jí za oběť nepadly naše zkřehlé ruce, popřípadě i celá těla, musíme se bránit.


Ve dne je to jednoduché. V noci nebo na číhané nám situaci usnadní uhlíkový ohřívač. Principem tohoto ohřívače je v podstatě doutnající uhlík, který je uzavřen v kovovém pouzdře.

Tomuto pouzdru se říká kamínka. Uhlík jednoduše zapálíme, počkáme, až se rozhoří a hned ho sfoukneme. Dobré je, když se zapalují obě strany uhlíku, zahřeje se pak mnohem lépe.


Palivo pro kapesní uhlíkový ohřívač , Mil-Tec. Jako palivo slouží drcené dřevěné uhlí, lisované do oválných tyčinek. Každá tyčinka je zhruba cm.


Existuje několik druhů kapesních ohřívačů a každý má nějaké klady a zápory. A co kapesní ohřívač na tuhá paliva?

Plechová krabička je velká přibližně jako pouzdro na brýle. Uhlíkový ohřívač je v mnoha ohledech podobný obvyklému infračervenému záření. Topný článek však není wolframová cívka, ale uhlíkové vláknove tvaru pásu, umístěné v křemenné trubici s vakuem. Elektrický prou který prochází uhlíkovým vláknem, ho ohřívá a vytváří infračervené záření.


Ohřívač uhlíkový Ohřívač , do kterého se vkládají zapálené palivové tyče, které jen žhnou a vydávají teplo. Princip je jednoduchý - uvnitř pouzdra doutná uhlík a teplo z toho uhlíku se přenáší na pouzdro. Tento ohříváček se mi zdá pro moje potřeby asi nejlepší.


Dodává hodně tepla a dodává ho docela dlouho (viz experimenty od článkem). Navíc je možné teplo a čas částečně regulovat zapálením. Kapesní ohřívač Max-Fuchs uhlíkový. Velmi praktický kapesní uhlíkový ohřívač fungující na principu doutnajícího uhlíku v kovovém pouzdře.


Ohřívač je kapesních rozměrů a je zajištěn proti nechtěnému otevření. Mil-tec palivo pro kapesní uhlíkový ohřívač 20ks. Ako palivo slouží drcené dřevěné uhlí, lisované do oválných tyčinek. Takovýto topný prvek má vysokou tepelnou vodivost a tudíž má vyšší přenos tepla. V tomto ohledu ohřívač uhlíku o výkonu kW ohřívá místnost se stejnou.


Vnitřní část krabičky je vystlána nehořlavou tkaninou a dále opatřena plechovým rámečkem, který zamezuje kontaktu.

Vážení zákazníci, musíme Vás informovat o dočasném uzavření kamenné prodejny v Přerově. Eshop zatím funguje bez omezení. Vám budou po uhrazení převodem na účet vydány po telefonické dohodě. OHŘÍVAČ RUKOU - UHLÍKOVÝ. Samotné palivo lze mnohostranně modifikovat.


Podle času, po který se budete potřebovat zahřívat, si můžete upravit délku standardního uhlíku. Hrubým odhadem bude celý hřát asi 8. Uhlíkové tyčinky pro ruční ohřívač do kapsy, ks - Náhradní balení uhlíkových tyčinek (k ručnímu uhlíkovému ohřívači do kapsy). Detailní popis produktu. Koberec může být namontován pouze na podlaze, může být zavěšen na stěnu. U nástěnných modelů není topné těleso skryto v koberci, ale na obrázku.


Jedná se o uhlíkový ohřívač s uhlíkovým povlakem jako topným článkem. Lehká konstrukce, bezpečnost a vysoká účinnost - to je podobnost podlahových a stěnových. Rybářské potřeby a vše pro rybáře Profirybar.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky