pátek 23. prosince 2016

Sterilizace sklenic v mikrovlnce

Ovocné, zeleninové a masové konzervy vydrží dlouho, pokud jsou správně připraveny a zavařeny. Je důležité před zavařováním sterilizovat lahve a sklenice, aby se potraviny nekontaminovali bakteriemi. Popište si na štítek dobu, čas a datum sterilizace (já to lepím na dno). Při preventivním použití tak stále mohou poskytnout lepší ochranu než běžné ústenky (roušky),“ píše se na stránkách ČVUT.


Níže pak najdete i návo jak sterilizovat roušku.

Důležitá je sterilizace sklenic. Než se pustíte do samotného zavařování v troubě, postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic. To je důležité i při zavařování v mikrovlnné troubě. Postup je stejný jako v případě sterilizace pro zavařování v hrnci. Sklenice musí být čisté, stejně tak i víčka či gumičky.


V tom případě vaříme méně sklenic , tak , abychom se vešli do časového nastavení trouby. Na otočný talíř naskládat sklenic dokola, ne na střed.

Dozrávání plodů: tvrdé citrony a limetky po vteřinách v mikrovlnce jdou snadno vymačkat. Nezralé avokádo propíchneme vidličkou ne vložíme na vteřin do mikrovlnky „dozrát“. Slyšel jsem a hodlám prověřit tvrzení, že voda ošetřená v mikrovlnce a použitá k zálivce semen v truhlíku způsobila, že rostliny nevzešly. Stejné osivo, hlína, truhlíky vedle sebe, výsev ve stejnou dobu. Kontrolní skupina byla zalévána neupravenou vodou z vodovodu.


Výsledky sdělím k tomuto článku. Dezinfekce roušky teplehorkou párou nebo v mikrovlnce bez kovových částí! Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Sterilizace v mikrovlnce - sterilizátor- lze improvizovat? Doba zavařování v mikrovlnné troubě se odvíjí od výkonu mikrovlnné trouby, velikosti sklenic i jejich počtu.


Odborníci ale varují, že existuje riziko vzplanutí předmětu v mikrovlnce , proto je nutné mít vše stále pod dohledem. Respirátory lze ale také dezinfikovat UV zářením. Pokud doma máte UV lampu, popř.


Proč je sterilizace sklenic i víček důležitá Potraviny (ovoce, zeleninu, maso, houby…) zavařujeme proto, aby nám dlouho vydržely a mohli jsme je konzumovat i za několik měsíců. Základní nastavení: sklenice o objemu l se nechá v mikrovlnné troubě minut při výkonu 7W. Sterilovani sklenic je velice jednoduche, ale hlavne dulezite, aby domaci vytvory nechytily zadne plisne a jine neduhy.

Je to plastový hrnec, v něm je stojánek na lahve a má poklici s větráním. Mám mikrovlnku s obsahem 19l, ale zkoušela jsem ho dát i do té menší a vejde se tam. Dřív jsem lahve vyvářela v hrnci s vodou, ale tato sterilizace je mnohem lepší. Zavařování v mikrovlnné troubě. Tento novodobý způsob sterilace je vhodný zejména pro menší množství zavařovaných sklenic.


Varovné video hořící roušky natočili pražští hasiči a přidávají prosbu: Nedělejte to prosím, ať k vám nemusíme. V dnešní době jsou respirátory a roušky nedostatkovým zbožím. Bavlněné roušky, které si doma někteří ušili, je možnost prát, vyvařovat, žehlit, ale co když máme respirátory?


Vědci z ČVUT radí, jak je sterilizovat k dalšímu použití. Věděli jste, že kromě mytí nádobí můžete myčku využít i jinak? Je snadné, nepotřebujete zavařovací hrnec, ani teploměr. V myčce zavaříte nejen okurky, třešně, meruňky, broskve, dýně, hrušky, jablka, jahody, ale i houby nebo třeba maso. Jak zavarit maso ve sklenici v mikrovlnce recepty, které budete milovat.


Vyloupané ořechy nandáme do vymytých a vysušených sklenic. V mikrovnce vlníme sklenici - litru min na plný výkon. Pak sklenice vyndáme, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na min. Při zavařování v mikrovlnce naplňte stejně jako u klasického zavařování sklenice tak, aby pod okrajem zůstal alespoň půl centimetru vysoký volný prostor. Vždy je lepší zavařovat více sklenic najednou, protože pak jejich obsah nepřeteče, sklenice zavíčkujte hned po vytažení z trouby.


Ač se to zdá jako šílené, musíte každou pečlivě vydrhnout kartáčkem nebo drsnou houbičkou a omýt v několika čistých vodách. Stejně tak je důležité vyvařit sklenice i víčka (nebo umýt v myčce) a hlavně vyřadit ty, které jsou nějak narušené nebo snad nahnilé. Z nich se dají udělat dobré řezy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky