úterý 6. prosince 2016

Jednoduché recepty z rýže

Pokud má rýže přízvisko paraboile je upravena horkou vodou a tlakem a díky tomu se méně lepí. Mezi speciálnější druhy rýže , které jsou k dispozici, patří rýže jasmínová, která je voňavá a lepivá. Basmati rýže je také intenzivně voňavá, ale nelepí se. Z mnoha dalších druhů ještě stojí za zmínku divoká.


Pomůžeme vám, jak vybrat správný druh rýže pro váš pokrm, aby vám opravdu chutnal tak, jak má. V tomto příspěvku vám nabízíme vynikající recepty z černé rýže , které byste měli absolutně vyzkoušet!

Rýže - recepty na každý den. Jsou obzvláště chutné a mají nízké kalorie a mohou být připraveny se zavřenýma očima! Dále se dozvíte více o černé rýži, jejích vlastnostech a přínosu pro zdraví. ContentsJak zdravá je černá rýže ? Nejen rizoto a meruňkový nákyp jsou jediná jídla z rýže , která existují.


Patříte-li k milovníkům této zdravé, vydatné a přitom dietní přílohy, zbystřete! Jedna z nejslavnějších italských specialit „spaghetti aglio olio“ třeba vyžaduje jen čtyři základní suroviny: špagety, česnek, olivový olej a chilli papričky. Vyplatí se mít doma také dva druhy rýže – kulatozrnnou, ze které uděláte jednoduché rizoto s hráškem i rýžový nákyp, a dlouhozrnnou basmati, na pilaf a jako přílohu k omáčkám či k receptům a la.


Nejlepší přílohová rýže zvláště k čínským jídlům, protože se neproplachuje ( je lepkavá).

Recepty , fotografie jedál, videá a ďalší obsah na Vareche je chránený autorskými právami. Varecha využíva súbory cookies , všetky recepty bežia na serveroch firmy Webglobe - Yegon. Zde najdete zdravé, dietní a chutné recepty na pokrmy z rýže , sladké, slané, domácí i exotické. Recepty na jídla z rýže mohou být zajímavou inspirací a rýži si určitě budete připravovat i jinak, než jen prostým vařením.


Rychle a zdravě v něm totiž uvaříte předkrm, polévku, lahodný hlavní chod a dokonce i dezert. Přečtěte si naše rychlé recepty z remosky a připravte si celé menu téměř bez práce. Remoska a její historie.


Tento ryze český vynález. Explicitně zakazujeme jakékoli použití části nebo celého obsahu těchto stránek, jejich reprodukci, kopírování, úpravu a zvláště prezentaci na jiných internetových stránkách bez našeho výslovného souhlasu. Tuto misku můžete připravit ( recept na epiplon z jater s rýží, kterou podáme níže) za účasti jiného tutu, například plic.


Budeme potřebovat: libra telecí jater, plic sto gramů, cibule, pažitka páry, rýže - kg sítě vepřový tuk, olej a koření. Podle návodu si uvaříme rýži ( rýže parboiled není vhodná) a necháme ji okapat. Kompotované ovoce (meruňky, broskve) necháme okapat na sítku a nakrájíme je na menší kousky. Na ozdobu si necháme větší kusy. V misce smícháme mléko s vejcem a cukrem.


Rýži vyklopíme do hrnce, zamícháme ovoce a zalijeme mlékem. Jakmile se rýže začne vařit a objeví se první bublinky rychle stáhnu na menší teplotu a na mírném ohni vařím asi min. Rýži během dušení v žádném příadě nemíchat!

Na tuto obyčejnou rýži nedá naše rodina dopustit, na té z pytlíku si nikdo z nás nepochutná. Jednoduché recepty na domácí pečivo: Domácí bramborový chléb - Jedna z variant na chutný domácí chléb z hladké mouky, brambor a droždí. Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky