středa 7. prosince 2016

Hranolky jako z mcdonaldu

Místo toho, aby při výrobě hranolek využil jen tři základní suroviny - brambory a sůl a následně syrové hranolky osmažíme v oleji. Ahoj tady chill mans u videa JAK (NE)DĚLAT HRANOLKY ! Konečně poslední fáze smažení. Znovu rozpalte olej a smažte po porcích stejným způsobem jako předtím, ale cca 4-minut, dokud nezezlátnou a nevytvoří se křupavá kůrčička.


Pokud použijete fritézu, můžete už dělat jako běžné předsmažené hranolky ve větší dávce.

Není to tak, protože hranolky od McDonald’s obsahují i jiné věci! Hranolky z McDonaldu – nutriční hodnoty. Pokud vás zajímá co jíte, tak první věc na kterou se podíváte při výběru jídla jsou nutriční informace. Střední hranolky u McDonald’s obsahují 3kalorií (16g tuku a 44g sacharidů). Jedním z nich je i společnost Lamb Weston, do jejíž rakouské továrny u města Hollabrun měla redakce on-line deníku Aktuálně.


V českých pobočkách McDonald‘s však zákazník rakouské hranolky nenajde. Z této továrny totiž putují hranolky například na rakouský nebo německý trh. Dále se hranolky zmrazí a odesílají na pobočky McDonald’s kde jsou dále smaženy ve vícero olejích a zde se přidává TBHQ.

Nakonec se jen osolí a podávají zákazníkovi. Hydrogenované “trans” tuky. Jeden z nejméně zdravých aspektů hranolek u McDonald’s je v hydrogenovaném sójovém oleji, ve kterém jsou smažené. Všichni je milujeme, dokonce i odpůrci fastfoodů. Ano, jsou to tenké a lahodné hranolky od McDonalda.


Koukněte na video, kde odhalujeme celý recept na poctivé, mekáčové hranolky. Teď už je známá tajná přísada a vegani s ní budou mít problém, kdežto vegetariáni v klidu skousnou další pečenou dobrotu. Do receptury totiž patří vepřová esence!


Při její výrobě se ale nepoužívá maso. Recept na velmi dobrý hamburger, který zvládne každý. Opravdu chutná jak z fast foodu a hlavně to není ten americký karbanátek, na který nikdo neotevře pusu. Z čoho sú urobené slávne hranolky z McDonald´s?


Video, ktoré ukazuje celý proces ich výroby, mnohých prekvapilo. Od: M 21:šokující , video Mladíka tmavší pleti s dredy, zkrátka typického rastafariána, který s největší pravděpodobností zkoušel již potahovat ze všeho možného, napadlo zkusit zapálit a vykouřit hranolku z McDonaldu. Old Fashioned Corn Fritters - 1Year Old Recipe - The Hillbilly Kitchen - Duration: 21:03.


Připrav se na čerstvou dávku heboučké roztomilosti!

V novém Happy Mealu najdeš řadu dvanácti plyšových stvoření od Teeny TYs s magickýma očima. Jsou to mýtické bytosti jako mínotaurus, pegas nebo jednorožec a každý z nich má visačku se jménem a datem narození. To ale není všechno: stačí je chvíli podržet u zdroje. A zaměřil se rovnou na slavné hranolky. A co na exkluzivní exkurzi zjistil?


Překvapivě nic překvapivého, jak je z videa patrné, hranolky jsou totiž vyráběny skutečně jen z kvalitních brambor. Nevím, jak zrovna u hranolek, ale třeba u housek ho tam dávají proto, že houska pak „lepí“ a drží na mase i bez nutnosti párátka. Zmrzlinové koktejly, které Vás osvěží v horkých letních dnech.


Sladké, chutné a velmi oblíbené. Velmi populární jsou v McDonaldu a jsou velmi jednoduché na přípravu, tak si je vyrobte doma. Zde je již překlad zmiňované pasáže z videa: Když jste v McDonaldu , určitě znáte jejich hranolky v těch papírových krabičkách, z nichž vyčnívají jako pupeny.


Firma trvá na tom, že všechny jejich hranolky pocházejí ze stejné odrůdy brambor a že nemají žádné skvrny. McDonaldu obsahujú chemikáliu na liečbu plešatosti,“ napísal napríklad Newsweek. Na obrovskú radosť reklamného oddelenia fastfoodov sa totiž novinári chytili najnepodstatnejšieho detailu, ktorý nemá s pôvodným výskumom veľa spoločného.


Navíc jsem jako malá nesnášela hranolky. Domácí pečené hranolky z batátů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky