středa 21. prosince 2016

Popálení olejem první pomoc

Podle stupně poškození povrchu těla lze rozdělit popáleniny do skupin, které stanoví následnou první pomoc a léčbu poranění. Všechny popáleniny a opařeniny se velmi dlouho hojí – na poškozených místech se musí vyhojit stará tkáň a narůst nová – obecně se jedná o velmi bolestivé poranění. První pomoc je v ČR ukotvena také v zákoně.


Neposkytnutí první pomoci je definováno jako trestný čin dle zákona č. Mimo jiné i speciální školení pro rodiče a učitele, zaměřené na poskytování první pomoci dětem, nebo akreditované programy pro budoucí zdravotníky.

U dětí platí zásada chladit popáleninu maximálně po dobu – minut. Hrozí totiž riziko posdchlazení a zhoršení celkového stavu. Hlavičku a krk dítěte chladíme vždy, ovšem trup a stehna pouze jednorázově a maximálně po dobu minuty. Ihned zavoláme lékařskou pomoc ! Horká žehlička, rozpálená kamna či chvilka nepozornosti.


K popálení může dojít raz dva. Jaká by měla být první pomoc ?

Vždy záleží na stupni popálení a včasném zásahu. Naučte se, co dělat při drobných popáleninách a jak reagovat při. Odborné ošetření je také nutné v případě zanesení infekce do rány.


Je to nebolestivější stupeň popálení , protože ještě nejsou zničena všechna nervová zakončení. Největší význam má u kritických poruch zdraví – takových, které ohrožují některou ze základních životních funkcí. Měli byste vědět, kdy zavolat záchranku a vyhledat pomoc. Většina požahání od medúzy nevyžaduje lékařský zásah, ale pokud zaznamenáte následující příznaky, okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc : Požahání vám pokrývá více než jednu paži, polovinu nohy, velkou část trupu, obličej, nebo genitálie.


Rozsáhlejší popáleniny (větší než dlaň postiženého) vyžadují nutně ošetření lékařem, třebaže se jedná o popáleniny prvního stupně (zarudnutí bez puchýřů). V případě hlubších popálenin a popálenin. Popáleniny první pomoc : jak ošetřit popáleninu.


Bohužel nejhorší následky popálení nesou vždy děti. V rámci všeobecných znalostí by proto mělo být poskytnutí první pomoci při popálení jednou ze základních schopností každého člověka. Co na popáleniny by měli znát ze všeho nejvíc rodiče malých dětí. Ještě důležitější je však popáleninám v. Přerušte kontakt se zdrojem popálení , tedy například co nejdříve uhaste hořící oděv nebo místo, kde se popálená osoba nachází.


Spálený oděv sundejte, ale buďte opatrní, přiškvařené látky nikdy nestrhávejte.

Mýty o první pomoci jsou hlavně o tom, co rozhodně nedělat. Jak se ale vlastně dělá první pomoc ? O tom píšeme seriál článků Neboj se pomoci! Pořád ale platí, že žádné čtení vás první pomoc pořádně nenaučí.


Je důležité vědět, co udělat bezprostředně po popálení (například horkou vodou, ohněm, žhavým předmětem a podobně). Obecně jsou závažnější popáleniny způsobené louhem než kyselinou, protože louhy pronikají hlouběji do kůže. U obou typů látek se proces popálení zastaví až odstraněním nebo inaktivací látky. Znát první pomoc při popáleninách se vyplácí Podle doc.


Kleina z Kliniky popáleninové medicíny 3. LF UK a FNKV v Praze sice díky lepším technologiím a vyšší bezpečnosti práce oproti minulosti pokleslo množství popáleninových úrazů v průmyslové výrobě, ale na druhé straně zase stoupl jejich počet v důsledku volnočasových aktivit. Následující video popisuje první pomoc při spalování párou: další úvaha je poskytování první pomoci pro první pomoc při popálení ropy u dětí a dospělých. Především je rána ochlazena pod vodou nebo pomocí. Popálení a poleptání: Úžeh a první pomoc při úžehu.


Děje se, když člověk tráví příliš mnoho. Prvá pomoc pri popáleninách má všeobecné zásady. Na popáleninu nikdy neprikladáme vatu, nedezinfikujeme ju, nevymývame mydlom, nedávame na ňu masti, zásypy. Nehořknou oblast mazte olejem , mastnotou, protože mastný film zabraňuje odvodu tepla. Drogerie prostředek první pomoci pro popáleniny.


Ke zmatku často přispívá alkohol, který se při podobných oslavách popíjí. Včas provedená opatření mohou zmírnit hloubku poškození a zabránit popáleninovému šoku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky