pátek 23. prosince 2016

Fondue recept masové

Masové fondue si dělám docela často - je to jednoduché, zábava a zasytí to. Ráda si k tomu dělám alespoň dipy, aby byla nějaká variace. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.


Jako přílohu podáváme několik druhů pečiva. Běžně používáme při servírování fondů ( fondue ) i několik studených omáček jako je kari, česneková, bylinková, pepřová …. Maso můžeme den předem marinovat, bude pak vláčnější a rychleji se připraví. Nepatří do volné přírody, protože manipulujeme s horkým olejem, který je navíc dobré předem ohřát a pak vlít do nádoby na fondue. Tím si ušetříme čas delšího ohřívání lihovým vařičem. Sýrové fondue patří mezi švýcarská národní jídla, avšak také Savojsko si přisuzuje zásluhy na jeho původu.


I přes nejasnost, odkud jídlo pochází, se však všichni shodnou na tom, že v dřívějších dobách bylo fondue připravováno alpskými pastýři přímo nad ohněm. Dvě nádoby - nerezová pro masové a keramická pro sýrové a čokoládové fondue , otočných keramických misek, barevně rozlišených fondue vidliček a lžiček, nastavitelný plamen. Prosím o radu, chceme poprvé vyzkoušet sýrové fondue a mám půjčenou litinovou soupravu na fondue , chci se zeptat, jestli je nutné mít na sýrové fondue porcelánový, nebo nerez hrnec ? Fondue masové recepty, které budete milovat. Jestli to musí být , jako ve vodní lázni?


Ten náš vypůjčený hrnec je jednoplášťový a tchýňě v tom dělala masové fondue. Přesuňte do nádoby na fondue a udržujte teplé. Nádobu s fondue postavte na stůl nad zapálený hořáček a nechte každého hosta, aby si napichoval na dlouhou vidličku kousky chleba a namáčel je v horkém fondue.


NĚCO NAVÍC: Kvalita sýra výrazně ovlivní to, jaký vztah si k fondue vytvoříte. Co takhle vyzkoušet tento recept na masové fondue , ke kterému si dáme ďábelskou omáčku? Vynikající pro přípravu a stylové podávání masového, sýrového a čokoládového fondue , určeno až pro osob.


A přidáním cibulky šalotky a kousku másla zase fondue cibulové. Jednoduše se chuti a nápadům meze nekladou. Pozor, nejsou to stejně vidličky jako na syrové fondue.


Masové mají ještě na vnitřní straně zoubek, aby maso nesjelo do kotlíku. Maso se nechá podle velikosti asi tak 3-minut povařit v kotlíku, na talíř si každý nachystá ryzí, zeleninu, omáčky a potom se pomalu baští a povídá. No, pravé švajčiarske asi nie, ale má k nemu dosť blízko, ak porovnávam s tým, ktoré som raz vyskúšal v horskej chate nad jazerom Gruyère. Nie je to nič zložité, doma si ho robíme apoň raz do mesiaca - v zime aj častejšie.


Je dobre mať špeciálnu súpravu na fondue , ale nie je to podmienka. Oveľa dôležitejšie a problematickejšie je zohnať tie správne syry. Brusinkový kompot promícháme s pomerančovou a citronovou šťávou, osolíme a opepříme.


Majonézu vyšleháme s hořčicí, kari a solí. V kastrolku svaříme ocet a bílé víno. V hrnečku rozmícháme škrobovou moučku s. Poté si ho namáčejí v pikantní omáčce. Príprava dobrého fondue spočíva v tom, že ho varíme pomalšie a dlho (zistili sme z vlastnej skúsenosti). Takže na úvod si všetky syry nastrúhame na hrubom strúhadle.


Ja som použila raclette, ementaller a goudu, môžete požiť rôzne tvrdé syry, napr. Rub the inside of the fondue pot with the halves of garlic. Add the wine and lemon juice to the pot and heat until boiling.


Lower the heat and gradually stir in the cheeses until melted. Make a vat of this, and supply nothing other than fruit afterwards or.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky