středa 28. prosince 2016

Plochá střecha minimální sklon

Střecha se navrhuje tak,. Mininimální doporučený spád střechy uvádějí vždy u svých výrobků výrobci. Normy ČSN pouze udávají základní požadavky.


Správně navržené a provedené vyspádování ploché střechy pomocí spádových desek (klínů) Isover prodlužuje její životnost, zlepšuje její tepelně izolační schopnost a zvyšuje hydroizolační bezpečnost. Jejich povolený minimální sklon i po úpravách je kolem 12°, což ploché střechy mít nikdy nebudou.

Nejčastější krytinou ploché, nepochozí střechy, bývá asfaltový modifikovaný pás. Uváděný sklon se také vztahuje na krytiny z tuhých platů obdobného tvaru. Při délce střešní plochy ve směru sklonu větší naž 10m, v nadmořských výškách nad 600m n. Jeden z nejmenších sklonů umožňuje střecha plechová. Někdy se uvádí, že to může být až °, nicméně z opatrnosti se hranice raději nastavuje výše a minimální sklon je °. U sklonu nad 45° jde o střechu strmou - zde je třeba sklon pro využití asfaltových pásů jinak omezit. Sklon střechy, kromě estetických nároků, je dán materiálem na zastřešení.


Mám také rozměr 6xmetry, ale dnes bych volil větší.

Sklon střešní roviny totiž předně závisí na architektonickém návrhu a tedy předpokládaném využití posledního patra nebo podkroví. Ako sme už spomenuli v úvode, plochá strecha je strecha so sklonom krytiny do 10°. Niektoré nové škridlové systémy v súčasnosti umožňujú sklon už od 7°, napríklad pri pultových strechách, pre ktoré je typický nižší sklon. Za ploché se považují střechy se spádem do 10°.


Ačkoli může plochá střecha na první pohled působit složitě, skládá se jen z několika základních vrstev, které se opakují v různých variacích v závislosti na konkrétní střešní konstrukci, použitých materiálech a jejich charakteristikách. Pultová střecha Jedná se o jednoduchý tvar střešní krytiny, který se nyní často navrhuje, zejména u pasivních rodinných domů. Celá střecha je pak jednolitá vodotěsná plocha , což je důvod proč se hydroizolační střešní fólie se nejčastěji používají jako krytina plochých střech. TIP: Většina výrobců udává, že hydroizolační střešní fólie můžete použít i při nulovém sklonu střechy, kvůli odvodnění je však vhodné mít sklon aspoň 1°.


Při návrhu materiálů střešních krytin a klempířských konstrukcí je nutno dbát, aby nebyla navržena kombinace materiálů, které se navzájem ovlivňují elektrochemicky. Pálená střešní krytina dovoluje použití na sklon. Atiky musí mít spád směrem dovnitř minimálně ° tak, aby voda.


Jaký sklon střechy si zvolíte, záleží na vkusu, možnostech prostorových, ale také cenových. Sklon je víc jak stupňů tudíž to není plochá střecha , další definice ohledně. Jedním z nejdůležitějších parametrů povlakových krytin střech je sklon střechy. Vám k tomu stačit vodováha a metr.


Vodováhu ve vodorovné poloze přiložíte k nadezdívce v místě, kde se z kolmé stěny stává plocha šikmá.

Plochá strecha nemá sklon väčší ako 10°. Podľa tejto definície je preto plochou strechou aj škridlová strecha Bramac Max ktorá môže byť uložená na sklon 7°. Technické parametry skladeb, požární, akustické, tepelnětechnické a další, jsou stanoveny výpočetně, ale i experimentálně na základě přesné specifikace použitých materiálů v jednotlivých vrstvách a rovněž i na způsobu technologického řešení skladby. V případě velmi malého sklonu střechy (0–) je doporučeno použít drenážní fólii jako ochranu proti přemokření. Ležatá krycí plocha se nad svislým povrchem stavební konstrukce ukončuje okapnicí.


Vzdálenost okraje ležaté krycí plochy od povrchu svislé konstrukce se doporučuje nejméně mm. Minimální podélný sklon žlabů činí 45°, tj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky