středa 28. prosince 2016

Zavařování polévek

Zde je jeden receptík na zavařenou kuřecí polévku. Nejvhodnější na zavařování jsou vývary, ovšem zavaření nudlí a jiných zavářek necháme až na dobu před konzumací. Zavařujeme při teplotě 1°C asi hodinu, další den ještě opakujeme proces zavařování minut. Zavařujte při teplotě 1°C asi hodinu, další den ještě zopakujte proces zavařování cca minut.


Do polévek jsem však malé nezavařovala pro jistotu maso - což jsem ani dříve neměla v úmyslu - tam by hrozil případný botulotoxin.

Zavařování polévky recepty, které budete milovat. Jen doporučuji raději použít Omnia sklenice (a vždy nová víčka) - lépe se dá kontrolovat těsnost. A to při každém zavařování v domácím prostředí. Dělaly to tak naše babičky a znovu se tato tradice vrací.


Díky zavařování máte možnost na dlouhou dobu uskladňovat potraviny. Stačí, aby neprodyšně uzavřené sklenice přešly po určitou dobu varem. Zavařuje se ovoce do kompotů, steriluje zelenina, červená řepa, kyselé okurky nebo džemy.


Ryby nepatří mezi často zavařované potraviny a jejich příprava pro tento způsob konzervace je delší.

Zavařují se většinou očištěné filety, kterých velikost by měla odpovídat sklenici. Nejenže je snadný, ale také se jím dá uchovat spousta pokrmů – ovoce, zelenina, maso, uzeniny i hotová jídla. Potom jen stačí otevřít sklenici či plechovku a dobrota je na světě. Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty.


Po ukončení zavařování sklenice necháme vychladnout stejným způsobem, jako při zavařování ostatních produktů. Podívejte se na další informace o informace o zavařování ryb. Hotová uvařená jídla přendáme do zavařovacích sklenic ještě teplá. Sklenice uzavřeme váčky a. Nezavařujte jídla, která obsahují mouku nebo smetanu.


Zavařit si můžete například klobásy, špekáčky, párky apod. Nenechte se překvapit neohlášenou návštěvou a mějte vždy po ruce “něco na stůl”. Tento způsob zavařování má dvě fáze – nejdříve je potřeba si maso předpřipravit (zničíte bakterie) a druhý den vaříte maso do konce. Rady a návody pro každého a pro každou situaci.


Guláše, omáčky, polévky a další hotová jídla, která budeme zavařovat nezahušťujeme moukou, protože by v průběhu skladování mohlo dojít k jejich zkysnutí. Tip: K docílení výborných polévek mimo zavářku můžete dojít i jejím pomalým vařením. Více se dočtete v testech pomalých hrnců.


Chutnou zavářkou do polévky jsou také noky a nočky, které se mohou zdát trochu pracnější, ale jde vlastně o trochu hustší hmotu než na kapání a připravenou také z vejce a mouky.

Jablíček je všude plno - vyrobte si z nich snadno a rychle domácí jablečný ocet za pár korun. Je výborným dochucovadlem do salátů, omáček, polévek , marinád a dalších dobrot. Zelenina podušená na másle a zavařená do skleniček skvěle dochutí polévky. Recept na vytvoření zásob čerstvé zeleniny pro dlouhé zimní měsíce.


Nejlepší recepty na zavařování marmelá džemů i kompotů. Domácí sirup, pesto nebo skvělé recepty na nakládaný hermelín. Správné postupy pro jistou trvanlivost. Sterilace zavařovacích nádob.


Nesmí se předehřívat - sklenice by mohly prasknout při náhlém tepelném šoku. Konvektomat zapněte na horký vzduch 110°C – min. Nádoby či sklenice plníme.


Léčivé schopnosti polévek nejsou jen pověrou, vývar ovlivňuje pohyby bílých krvinek a obsahuje mnoho látek prospívajících imunitě – kolagen, glutamin, glicin, prolin a další. Základem je dělat vývar z kvalitních kostí. Novodobý fenomén zavařování jídel na dovolenou rozděluje národ na tři skupiny: v první stojí zastánci zavařování jídel do sklenic, ve druhé odpůrci.


Třetí skupině to je naprosto jedno, ani neví, že lidé něco takového dělají. Co a jak budou lidé jíst o dovolené, je výsostně soukromou věcí každého.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky