středa 21. prosince 2016

Domácí pivo recept

Pivo si můžeme uvařit, tvrdí někteří příznivci domácího pivovarnictví. Jiní zase vaří pivo doma, protože je jiné. Tady jsou čtenářské recepty na domácí , medové, válečné a černé kávové pivo. Pivo je dobré, jen když je dost šumivé a pěnivé.


Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Pivo vznikne tak, že ze sladu vyluhované cukry se povaří s chmelem, kvasnice z těchto cukrů vytvoří alkohol a vykvašený nápoj pak ještě několik týdnů zraje.

Tedy žádná velká věda, zkuste to také! Pan Josef Fencl z Krušovic tvrdí, že uvařit pivo doma není problém. Homebrewing,jak se domácí výroba piva nazývá anglicky je v zahraničí velice rozšířený koníček. Nakonec vmíchejte pivo , zakryjte a nechte na teplém místě pracovat alespoň hodin.


Hotové droždí lze použít na výrobu kynutého pečiva, počítejte však s tím, že bude zapotřebí větší množství než jste zvyklí u kupovaného. Bramborové droždí před přípravou těsta trochu nařeďte vodou a používejte v poměru 1:s moukou. Toto je spodně kvašené pivo plzeňského typu chmelené českými chmely, které jistě zachutná nejednomu milovníku českého piva.


Pro výrobu budete potřebovat tyto suroviny: x 7kg světlého sladového výtažku.

Droždí si můžete vyrobit i doma podle jednoduchého receptu, stačí základní potraviny jako jsou brambory, cukr a pivo. Pokud nechcete čekat, přínášíme rady, čím droždí okamžitě nahradit. Zkuste i náš recept na domácí kvásek. Představujete si domácí chleba jako vrchol kulinářské magie a do jeho přípravy se raději nepouštíte?


Recept zpracoval František Machač. Zbytečné obavy, výborný, křupavý a nadýchaný pecen chleba upečete hned na první pokus. Bez složitých postupů, namáhavé práce s těstem, speciálních surovin či profesionálního kuchyňského vybavení.


Tento recept na varenie piva je jednoduchý a keď si ho niekoľko krát zopakujete, budete už automaticky vedieť celý postup z pamäti. Na koniec, Vám prejeme veľa zdaru pri vareni vlastného piva a dúfame, že Vám tento recept na pivo bude nápomocný. Zdravím varecháči,veľmi mi chutia Vaše recepty tak prídam aj ten svoj.


Viem že vačšina z Vás na to nebude mať podmienky,ale aspoň Vám priblížim ako sa take chutné a zdravé pivo dá uvariť doma a možno niekoho recept zaujme a skúsi si vyrobiť svoje vlastné nefiltrované,nepasterizované pivko. Podľa tohto receptu varím už pár rokov. Tmavé varievam vždy na Vianoce:-)Nech. Spodní kvašení a nebo svrchní kvašení – záleží na přání a samozřejmě teplotách, které máme k dispozici.


Napadlo vás někdy, že byste si mohli uvařit doma pivo ? Předem říkám, že to není úplně triviální, ale pokud se budete držet našeho seriálu, který vás vařením krok za krokem provede, určitě to dopadne výborně. K domácí mu vaření piva potřebujete základní vybavení a znalosti.

Mnoho potřeb budete mít. V době europiv se tento koníček stává čím dál více rozšířenější a získává si spoustu nových příznivců, kteří si dají tu práci a najdou si v dnešní uspěchané době čas uvařit si své vlastní pivo. Každé domácí pivo , které si homebrewer uvaří, je zaručený originál.


Uvařte si své vlastní pivo a. Milí pivní přátelé, Dnes si trochu povíme o domácím vaření piva. Jako pivní fanatik jsem si před několika měsíci řekl, že bez toho, abych si zkusil svojí první várku, bude mé pivní fantazírování, filosofování a psaní stále jakoby nedotažené. Domácí vaření piva, aneb jak na to.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky