středa 21. prosince 2016

Nehořlavá izolace kolem komína

Nehořlavá izolace kolem komína. Dobrý den, potřebuji poradit co dělat v této situaci: máme komín. Zároveň se několikanásobně zvětšila výška tepelné izolace stropů, kterými musí.


Protipožární ochrana komína od dřevěného obložení – Protipožární. Následky nesprávně zaizolovaného stropu kolem komína.

U zakončení komína je třeba ukončit tepelnou izolaci alespoň mm pod horní hranou. Až poté pokládáme kolem komína střešní krytinu. Ohřátý vzduch se tak nedostane do systému větrání komína.


Ten prořez trámu by se možná dal obejít,vyvložkování nerezovou troubou by umožnilo ubourat cihly kolem trámu ,obnažit rouru a tu přikrýt minerální vlnou a přes to zase rouru většího průměru jen v místě trámu. Tím se získá místo na izolaci a ještě mezeru od trámu,. Cihly v místě vybourání by se nahradily.


Velkou pozornost při konstrukci komínu a kouřovodů je třeba věnovat stavebním.

Minerální izolace sopouchu zabraňuje vzniku tepelného mostu kolem místa. Na vnitřní straně jsou opatřeny zářezy pro optimální přilnutí k. Tak pokud to tak je a vzduchová mezera je nahoře v hlavě komína uzavřena tak, aby do ní nemohl shora anebo odjinud proudit z venkovního prostředí samovolně studený vzduch pak vzduch kolem vložky bude pracovat podobně jako izolant neboť vzduch je také izolace , takže fungovat by to mělo. Otázkou ještě je, nakolik ta izolace. Tloušťka vložené tepelné izolace se stanovuje na základě vlastností použité tepelné izolace a provedených zkoušek nebo výpočtu. Navrhnout vhodnou tloušťku izolace proto vyžaduje znát kompletní okrajové podmínky: teplotu spalin, výšku komína , hmotnostní toky spalin atd.


To jsou hodnoty, od kterých se pak odvíjí. Zejména v případě spalování tuhých paliv se tak setkáváme s naprosto protichůdnými požadavky na zabudování komína do stavby v pasivním nebo nízkoenergetickém standardu. Udělat v moderní budově v izolaci střechy 50mm kolem komínu volnou provětrávanou mezeru je s ohledem na tepelné ztráty a těsnost objektu nereálné. Pokud tedy nemůžeme vytvořit 50mm provětrávanou mezeru, měla by být vzdálenost hořlavé konstrukce od komína min 200mm.


Tato vzdálenost by neměla být snížena ani pokud mezi. Komín musíme navíc shora utěsnit před každou přestávkou ve výstavbě, jinak konstrukce zvlhne. Především tepelná izolace mezi vložkou a vnitřní stěnou komínového tělesa nesmí přijít do styku s vlhkostí – ztratila by své izolační vlastnosti a vznikly by tepelné mosty. Výstavbu komína zakončíme umístěním.


Ve spolupráci se specializovanými prodejci technických izolací nabízíme izolace komínových vložek vyřezávaných z bloků vyrobených z minerální plsti Isover.

Desky mají vyfrézované drážky pro přesnou a snadnější aplikaci do komínových systémů. Revizní technik poznamenal ve zprávě nevyhovující vzdálenost dřevěného obložení od komína (tj.5cm) včetně vaty. Dodal ještě že podlahové laminátové lišty nejsou ve vzdálenosti od komína 1cm (lišty jsou připevněny ke komínu pomocí silikonu)podle ČSN. Pokud je jedná o tepelnou izolaci komína , je vhodné používat nehořlavé tepelné izolace , které lze použít až ke komínu. Pro konzultace přípravy stavby a vypracování projektové dokumentace nabízím využití mých služeb stavebního inženýra.


Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší. Výhody vyústění komína u hřebene Umístění komína v blízkosti hřebene má stavebně-technické i funkčně-technické přednosti. S menší výškou nad střechou je také menší namáhání a. Mezi nejoblíbenější stavebí a tepelně izolační desky patří Skamotec, Thermax, Silca či Promasil.


Izolace krbu si vyžaduje použití kvalitních materiálů. Tyto izolační desky jsou pokládány za ty nejlepší, které můžete sehnat na našem trhu. Jinak riziko požáru nelze úplně vyloučit asi nikdy ovšem osobně mám větší respekt paradoxně k elektrice, el. TYPICKÉ APLIKACE: Izolace potrubí, izolace kabelových vedení a kabelů, základní materiál pro zašívané izolace , ohni-vzdorné závěsy, izolace parních a plynových turbín, ochrana výfukových potrubí, automobilový průmysl, ochrana při svařovaní apod.


Rekonstruuji starší dům a při stavbě komína došlo k nedodržení odstupu od dřevěných konstrukcí dle normy min 5cm, jedná se o toto: Cihelný komín CIKO Universal průměr 160mm při průchodu trámovým stropem se dotýká jednoho z trámů, bohužel s tím již nejde žádným směrem pohybovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky