úterý 21. dubna 2020

Zdravé vafle

Tyto vafle jsou svou konzistencí poněkud hustější než bruselské vafle a do těsta jsou přidávány cukrové perly. Oba tyto recepty jsou ale časově náročnější, a proto jsem dlouhou dobu pátrala po skvělém receptu na vafle , které prostě jen tak spontánně budete moci udělat k snídani i třeba ve všední den bez velkých. Fitness ovesné vafle - recept: Ovesné vločky rozemeleme na mouku. V míse smícháme ostatní suroviny a trochu rozšleháme.


Jak nakrmit rodinu téměř bez práce a vytěžit z toho i kousek k obědu do práce? Skořicové vafle z ovesné mouky jsou beze sporů naše nejoblíbenější snídaně. Kvůli tomuhle si přivstaneme i přes týden #128578; Vafle z ovesné mouky jsou snadné a zdravé.


Vůbec není poznat, že tam je místo cukru trochu medu, ani Hakan s Pandou to nepoznali, a to jsou dost na sladký! Zdravé vafle recepty, které budete milovat. Vyzkoušeli jsme variantu s celozrnnou špaldovou moukou, třtinovým cukrem a rýžovým „mlékem“. Oslaďte si začátek týdne.


Zdravé vafle

Belgičané při přípravě vaflí používají klasické máslo. Na vafle , palačinky a podobné dobroty si pořiďte vyšší mísu na šlehání s nálevkou (zobáčkem), těsto do vaflovače nebo na pánev nalejete pohodlně přímo z mísy. Místo prášku do pečiva můžete použít vinný. Kdo by nemiloval lívance, palačinky a vafle. Tyto „placky“ z mléka a mouky se dají připravit slaně i sladce.


A tady najdete právě ty sladké – s jogurtem, tvarohem, javorovým sirupem a spoustou čerstvého ovoce. Zatímco palačinky mohou být tenké jako papír, lívance jsou o něco vyšší – kypří se práškem do pečiva, sodou nebo droždím. Na přípravu vaflí je pak. Vaflovač jsem dostala od kamarádky jako dárek, jinak bych možná ani nedospěla k tomu, abych ho pořídila.


Byla by to ale velká chyba. Vafle nemusí znamenat jen tučné těsto z bílé mouky namazané nutelou a zakryté šlehačkou :-) Můžete si udělat jablečné vafle , vafle ze zakysané smetany, celozrnné vafle dochucené lehkým smetanovým krémem a čerstvým ovocem. Všechny suroviny dáme do mixeru a pořádně rozmixujeme. Poté necháme těsto chvíli odpočinout cca. Hotové vafle podáváme s ovocem.


Prozkoumejte nástěnku vafle uživatele tamaravelecka, kterou na Pinterestu sleduje 6lidí. Podívejte se na další nápady na téma Vafle , Lívance a Dezerty. Vaflových variací mám ve své kuchyni opravdu nespočet. Rozpalte vaflovače a inspirujte se naším receptem na netradiční vafle. Protože ale ráda vsázím na klasiku, mám pro Vás jako první vaflový recept právě tyto – moc dobré a moc snadné – vafle banánové!


Zdravé vafle

Pojďme si udělat ta krásná rána ještě. Sladký dezert nebo rychlá slaná večeře? Vaflovač je zkrátka malý zázrak, který během chvilky vykouzlí chutný pokrm.


Rozhodně si najde místo u vás v kuchyni! Pokud vám přijdou vafle málo sladké, není nic lepšího, než si je nakonec trochu přelít medem :). Nesladké vafle ozdobte banánem nakrájeným na tenká kolečka. Dále přidejte lžíci bílého jogurtu a vše ještě posypte kakaem, použijte jemné sítko. Zakápněte pár kapkami oblíbeného sirupu a přidejte pár ořechů nakrájených nadrobno.


Jindy můžete do těsta na vafle přidat lžíce strouhaného kokosu. Tak právě jsem dodělala poslední kousek. Musím pochválit,je to opravdu labůžo.


Potřela jsem třešňovou marmeládou,navrch šlehačku a pocákala pikaem. Přítel byl nadšen a pěl ódu jak neskutečná dobrota to je. Vzhledem k tomu,že miluje sladké a tímto zcela dosáhl svého uspokojení,tak dnes.


Zdravé vafle

Nenalévejte do vaflovače příliš mnoho těsta, vyteklo by stranou vaflovače ven. Při pečení vaflí se řiďte pokyny výrobce. Každý vaflovač má jinak velké a vysoké plotýnky, jiného tvaru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky