úterý 7. dubna 2020

Sušené chipsy z červené řepy

V misce smícháme vodu, ocet a olej. Přidáme nakrájené plátky řepy , důkladně promícháme a necháme minut odležet. Plátky položíme na síto sušičky. Dáme sušit (sušíme první hodinu na vyšší teplotu a následně snížíme).


Zeleninové chipsy se nemusí smažit, ale mohou se jen sušit. V domácí sušičce či elektrické troubě s ventilátorem je zvládne připravit každý.

Obzvláště chutné jsou chipsy z kořenové zeleniny jako je řepa nebo celer. Ingredience: – středně velkých bulviček. Tématické fráze: chipsy z červené řepy chipsy z červené řepy recept červená řepa chipsy červená řepa sušená recept susena cervena repa recept červená řepa sušená recepty řepové chipsy domácí chipsy z červené řepy čipsy z červené řepy chipsi z červené řepy chipsy z řepy chips z červené řepy chips z. Oct sušené chipsy z červené řepy a celeru recept, raw foo domácí sušička potravin, smažené brambůrky.


Potřebujete: středně velké červené řepy , ½ menšího celeru, ml vody, ml jablečného octa, lžíci olivového oleje, sůl, koření dle chuti, například papriku, pepř, sušený česnek. Jedna z mých nejoblíbenejších švagrových (však ona ví, o kom mluvím :) mne občas zásobuje zajímavými zdravými dobrotami, které jsem třeba do té doby neznala. No a nebyla bych to já, kdybych se nerozhodla, že něco podobného si nevyrobím.


Asi každý má večer u televize chuť na něco dobrého. Vždy to nemusí být ale slané bramborové chipsy.

Každý plátek řepy potřeme olivovým olejem. Délka pečení závisí na tloušťce plátků. Chipsy z červené řepy nejlépe ještě teplé posypeme solí, necháme vychladnout a podáváme jako výbornou a zdravou chuťovku. Do talíře nalijte olivový olej.


Jednotlivé pláty řepy namočte do olivového oleje z obou stran. Troubu předehřejte na 190°C. Na plech dejte pečící papír a naskládejte plátky řepy.


Pečte asi minut, nebo dokud není řepa měkká. Zdeněk Pohlreich ve skvělé kondici! Chcete jíst stejně chutně a zdravě jako on? Pak sledujte cooking show přímo z jeho statku! Jarní vzduch, čerstvé suroviny, svěží inspirace, rychlá jednoduchá příprava a ten nejlepší Prima kuchař - mistrovská kombinace, kterou si rozhodně nenechejte ujít!


Pak je ostrým nožem nakrájíme na opravdu tenké plátky. Rozpálíme si gril a potřeme jej olejem. Když začnou plátky křehnout, otočíme je. Sušené pouze vzduchem, bez přidaných cukrů, konzervantů a jiných látek. Please practice hand-washing and.


Jak připravit řepové chipsy. Sušené chipsy z červené řepy a celeru místo nezdravých brambůrek.

Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme kolečka řepy , posolíme a stáhneme na nižší stupeň. Sušení česneku, zázvoru a červené řepy Zatímco některé potraviny vídáme v sušené formě častěji (jablka, meruňky, švestky…), některé by nás možná ani sušit nenapadlo. Přitom je tento prastarý způsob konzervace potravy vhodný pro mnoho dalších zajímavých surovin.


Ale měli byste vědět, že z tenkých plátků červené řepy vznikají v horkém oleji vcelku žádoucí chipsy. Jedlé jsou i listy Pokud si pěstujete řepu vlastní, jistě už dávno víte, že sníst se dá všechno: nejen bulva, ale i mladé lístky a stonky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky