úterý 28. dubna 2020

Zavařené maso ve vlastní šťávě

Tématické fráze: vepřové ve vlastní šťáve domácí vepřové ve vlastní štávě zavařené maso ve vlastní štávě vepřové maso ve vlastní šťávě domácí vepřové maso ve vlastní šťávě zavařený bůček domácí zavařené vepřové maso vepřové ve vlastní šťávě recept domácí zavařené maso vepřové maso ve. Pokud si u nás v masně koupím zavařené maso , má čroubovací víčko s bílou gumou. Pokud si koupím zavařené utopence od Kosteleckých uzenin, mají šroubovací víčko s bílou gumou. Pokud si koupíte majolku od Helmans, tak je opět ta mastná majolka ve sklenici se šroubovacím víčkem s bílou gumičkou.


Složení: vepřového masa, vepřové kůže, jedlá sůl, kořenicí přípravek (pepř, majoránka, cibule) Cena: 3Kč.

Vepřové maso ve vlastní šťávě Pikok. Syrové maso nakrájet na kostky, smíchat v misce se solí Praganda. Vařit hodiny, odpařenou vo. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty.


Zavařené vepřové ve vlastní šťávě. Dát do hrnce s horkou vodou, voda má sahat přes víčko. Maso přendáme do mísy, opepříme, přidáme kmín a Pragandu.


Přidáme trochu vody a vše důkladně promícháme.

Ideálně necháme přes noc odležet. Pekáč vymažeme sádlem, poklademe kůže a kosti a přidáme maso společně s napůl překrojenou česnekovou palicí. Vše pečeme doměkka, zhruba 1−hod.


Takto zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě je výborný polotovar k přípravě dalších pokrmů na chatách či dovolené, kde je omezená možnost přípravy potravin a hlavně malá kapacita vychlazeného prostoru. Také vám zkrátí čas přípravy oběda a tak umožní užívat si skvělou dovolenou. Maso nechte přirozeně vychladnout a skladujete někde mimo světlo v chladnějším prostředí.


Jak dlouho zavařené maso vydrží? To je dobrá otázka a mám pocit, že většina lidí vám na ní nedá vlastně žádnou odpověď. V některých kuchařkách najdete, že maso zavařené vydrží roky, ale já bych to neriskovala.


Běžně zavařujete ovoce, zeleninu i houby? Zkuste konzervované maso ve vlastní šťávě a rychlá večeře nebo jídlo na cesty bude vždy po ruce. Druhý den vaříme maso od doby varu jednu hodinu. Po mírném zchladnutí vody skleničky vyndáme a dáme je do sklepa, nebo do spíže.


Právě když to nebudete dělat jenom z libového masa, tak se vytvoří takový dobrý rosol. Maso je dobré s chlebem, můžeme z něho připravovat rizoto, směs na těstoviny, nebo si ho dát k bramborám. Jeho použití je ale možné i při běžném vaření, třeba na moravské vrabce nebo vepřové výpečky.


Maso zavařené ve vlastní šťávě je dokonale měkké, má přírodní chuť a šťáva z něj je výtečná.

Dá se použít také jako základ omáčky nebo tučnější je výborná jen namazaná na chlebu. Při zavařování je důležitá hlavně čistota. Sklenice i víčka omýváme nejlépe horkou vodou se sodou, po té je. Důvodem zavařování masa je jeho chuť, té jinou úpravou nedocílíme. Maso nakrájené na větší kostky osolíme, okořeníme pepřem a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji (bez cibule!) 2. Jde o velmi praktické konzervování opakovanou tepelnou sterilizací.


Dle původní receptury je maso ochuceno kořením - česnekem, kmínem a cibulkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky