čtvrtek 30. dubna 2020

Výška odpadu pračky

Doporučené výšky zařizovacích předmětů. Pokud jste kutilové a rádi si děláte práci sami, tak máme pro vás užitečné rady. Nejdůležitější jsou rozměry pro osazení zařizovacích předmětů v koupelně. Maximální výška záleží na výkonu čerpadla, bývá uvedena v návodu k pračce - sám to mám cca ve výšce horní desky.


Jestli to lze dát výše, to nevím.

Ale pozor - bude-li výtok příliš nízko a hadice vedena volně, bude voda z pračky odtékat samovolně - tj. V odpadu z pračky totiž není žádný ventil, jen to. Máte-li pračku v malé místnosti, řešením může být varianta s horním plněním.


Pokud chcete vedle pračky využívat i sušičku, v menších bytech budete bojovat o prostor. Ideálním řešením je proto pračka i sušička v jednom. Pračka i sušička se musí nacházet v bezprostřední blízkosti přívodu vody a odpadu.


Kuchynský drez : Hlbka drezu by mala byť - cm.

U drezu by mal byť samozrejmosťou prepad. Lze odvodit z maximální hladiny vody v pračce tak, že k výšce maximální hladiny vody v pračce připočteme rezervu min. Tento údaj je zpravidla zapsán v návodu k obsluzte pračky. Dnes je ale nutné tuto výšku řešit individuálně, na každý zařizovací předmět. Jsou totiž různé hloubky dřezů, odbočky na pračky a myčky, atd.


Příslušenství pro instalaci pračky. Pro instalaci pračky do vaší domácnosti budete potřebovat ještě dvě pomůcky pro zdárné fungování a zamezení pohromy: pračkový ventil pro přívod vody, který je radno po každém doprání uzavírat a pračkový či umyvadlový sifon, který funguje jako pachová uzávěra a zamezí zamoření vaší domácnosti zápachem z kanalizace. Průměr 60mm pak pro dřez, myčku. Výška vody: stejná jak odpad.


Vzdálenost vody od odpadu : min. Připojení myčky, pračky na odpad ? Vyústění vodovodního a kanalizačního potrubí v. V jaké nejnižší, ale spíše nejvyšší výšce může být odpad z pračky. Nejvyšší místo, kudy vede odpadní hadice by nemělo být výš než metr.


Dále bude potřeba nadstavit vývody myčky cca o 50cm, protože hadice.

Chtěl bych připojit odpad od myčky do odpadu pod dřezem a nějak nejsem. Pro myčku nemusíte mít samostatný přívod vody, neboť lze tento přívod ke. DŘEZ – přívod studené a teplé vody ve výšce cca 60cm, odpad ve výšce.


Myčku lze napojit také na vývody pro dřez – na přívod studené vody. Výrobce pračky uvádí, že odpad má být minimálně ve výšce 65cm. V koupelně, kde bude pračka umístěna, ho máme 55cm nad zemí. Nestačilo by v tomto případě vést odpadní hadici v původních úchytkách po obvodu pračky (vysoká je 85cm) a poté jí zahnout a připojit k tomu odpadu v 55cm výšce?


Podle mě, když ta hadice. Zakončení pera zvyšuje jeho prostupnost a čistící účinek v ucpaném potrubí. Dobrý den, potřeboval bych radu, jak nejjednodušeji doladit odpad z pračky.


Ta je ukončena v sifonu vany (mezi vanou a sifonem). Cena pračky není překážkou! V dnešní době i nejlevnější pračky mohou být tou správnou volbou, ať už se jedná o úsporu energie, místa či času.


Pokud nejste příliš nároční, pak vám postačí i základní programy pro perfektní výsledky praní vašeho prádla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky