úterý 7. dubna 2020

Parotěsná folie

Fólie se používá na montovaných lehkých konstrukcích, zejména ve střechách, případně montovaných stěnách nebo podhledech. Montáž parozábrany se provádí zejména u střešních konstrukcí, ale také v sendvičových konstrukcích dřevostaveb. V praxi se setkáváme s častým zaměňováním pojmů parobrzda, parozábrana, difuzně otevřená fólie.


Jejich záměna při samotné realizaci může mít destruktivní dop. Zabraňuje pronikání vodních par z interiéru do střešní konstrukce.

Kvalitní stavební materiály pro střechy, fasády a izolace od největšího prodejce stavebních materiálů v ČR. Kdybyste nechali konstrukci dřevostavby bez parozábrany nebo parobrzdy, bude vám díky rozdílu parciálních tlaků prostupovat teplý a parami nasycený vzduch do konstrukce. Zjednodušeně na sebe teplý vzduch dokáže navázat daleko více vodních par než vzduch studený. Paropropustná vodotěsná folie zvyšuje jistotu nezatečení do připojovací spáry okna, a tedy i jeho následnému vlhnutí a případně i plesnivění. Fólie je vyrobena laminací reflexní hliníkové vrstvy na bubublinkovou fólii.


Jsme profesionální obchodní společnost - internetové stavebniny, zaměřené na izolace, střechy, fólie, zateplení domu, fasády, sádrokartony, cihly. Případné prostupy a trhliny se opravují stříbrnou těsnící páskou.

Tato fólie může být parotěsná ochrana podkrovního prostoru a střešní krytiny. V nabídce můžete však najít i fólie paropropustné, které mohou sloužit i jako ochrana střechy před přehřátím a UV paprsky. Pokud mají reflexní vrstvu, zároveň odráží sálavé teplo zpět do interiéru a tím zvyšuje tepelně izolační parametry střešní konstrukce. Parotěsné a paropropustné fólie.


V těchto prostorách se většinou nachází tepelná izolace, která by v kontaktu s vlhkem degradovala a právě tomu brání parotěsná folie. Protože její reflexní vrstva zároveň odráží sálavé teplo zpět do interiéru, zvyšuje takto tepelně - izolační parametry střechy. Podstřešní parotěsná folie se vždy instaluje ve vodorovném směru za tepelnou izolaci směrem do interiéru a následně je překryta vnitřním obkladem. Popis Fólie N je třívrstvý materiál. Nosnou částí je PE mřížka zajišťující požadovanou pevnost fólie, horní a spodní vrstva.


Střešní folie je určená pro použití pouze v interiéru, slouží pro vytvoření parotěsné vrstvy ve střešních konstrukcích pro. Moderní kompozit z hliníkové fólie parotěsná folie IZOFOL š. Tepelná folie APje parotěsná folie do podlahových konstrukcí, která spojuje tepelné, reflexní a parotěsné účinky v jednom produktu. PE fólie se klade pod plovoucí podlahy na betonový nebo anhydritový podklad jako ochrana proti proniknutí vlhkosti.


Při kladení fólie se doporučují přesahy jednotlivých pásů min. Spoje je ideální slepit lepenkou. Folie Jutafol N 1parotěsná speciál (samozhášivé) 1Kč Folie Jutafol N 1Speciál Jedná se o vícevrstvou polyolefinovou zpevněnou parozábranu zpevněnou perlinkovou mřížkou v průhledné barvě.

Fólie Parafol je střešní parozábrana je vyrobená z polyethylenu a je vyztužená armovací mřížkou. Registrujte se a získáte trvalou slevu. Parozábrana slouží jako ochrana tepelné izolace před vlhkostí. Ideální řešení ochrany nasákavých tepelně izolačních materiálů v konstrukcích střešních či stěnových, bez výztužné mřížky a dostupná ve velkoformátových rozměrech.


Dobrý den, chci se zeptat, zda-li bude fungovat odraz tepla zpět do místnosti při použití parotěsné bublinkové folie s reflexní. Jsou určeny pro použití pouze v interiéru. Fólie se kotví na vnitřní stranu tepelné izolace rovnoběžně s krokvemi, nebo napříč ke krokvím. Vysoce kvalitní transparentní parotěsná zábrana s velmi vysokou mechanickou pevností, která rozhodující měrou přispívá ke snížení tepelných ztrát konvekcí. Jako součást vnitřní výstavby byla vyvinuta specielně ke vzduchotěsnému položení pod tepelnou izolací uvnitř střešních a fasádních konstrukčních systémů.


No a ke všemu jsem se na internerových fórech a webech dočetl, že se na trámy nemá dávat paropropustná, ale parotěsná. Ta samozřejmě nepustí vlhkost do izolace, ale zase izolaci zcela utěsní společně s tou spodní parotěskou pod sádrošem, takže si říkám, že to nebude dýchat a aby to nemělo tendenci někde plesnivet. Univerzální parotěsná zábrana pro šikmé střechy, stěnové panely i lehké ploché střechy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky