úterý 7. dubna 2020

Zavarovani tresni

K jídlu jsou samozřejmě nejlepší čerstvé, ale jejich sezóna netrvá věčně. Kuchyně není vidět, protože třešně jsou všude? Nezoufejte, přinášíme vám několik tipů, jak z třešní vykouzlit nejednu dobrotu. Zavařování třešní – recept. Věděli jste, že každý rok se vyhodí až 8tun třešní jenom proto, že se nestihnou zkonzumovat?


Zavarovani tresni

Existují i způsoby, jak si tuhle sladkou a šťavnatou pochoutku uchovat po celý zbytek roku. Nyní je ideální čas, kdy si můžete třešně koupit a zavařit. Uvidíte jak budete rádi, když v zimě na třešně dostanete chuť a budete je mít zrovna při ruce.


Třešně - zavařování třešní. Jsou výborné čerstvé, ale hodí se také k přípravě různých zavařenin. Většina evropských národů říká červnu a červenci podle římských bohů Juny a Julia.


Jak asi vymýšleli názvy měsíců naši předkové? Možná tak, že pozorovali ruměnec ve tvářích krasavic, které stydlivě odhalovaly holá ramena. A když se na nich objeví, tak za takovou cenu, že zákazníka raději přejde chuť. Není přece tak docela v pořádku, že jsou kompoty z ananasu či mandarínek levnější než kompot z domácích třešní.


Abyste měli třešně nejen v létě ale takév zimě zkuste si je zavařit. Udělejte si zavařeniny, které jistě přijdou vhod jako příloha k jídlům či na pečení. Rozvařené okurky již ničím nenapravíme, ale nemusí být nic ztraceno. Recept na třešňový kompot.


Zavarovani tresni

Je lékařsky potvrzeno, že slaďounké třešně prospívají lidskému organismu, protože pomáhají čistit krev, játra a ledviny. Při předvaření syrového masa v konzervační nádobě postupujeme tak, že do půllitrové sklenice dáme soli půl lžičky, do litrové sklenice celou lžičku. Při zavařování se stále více uplatňují neotřelé nápady.


Zatímco dřív šlo především o uchování potravin do zásoby, dnes hrají důležitou roli kulinářské zážitky. Přinášíme malé připomenutí historie i základů zavařování, ale hlavně čtenářské rady a tipy. Zavarovani tresni recepty, které budete milovat. Broskve jsou sezonní ovoce a vy jich najednou máte nadbytek a nevíte co s nimi.


Víte, že je čerstvé nesníte, ale nechcete je vyhodit. Pak byste je mohli zavařit. Košíček červených třešní přijde k chuti,. Na želírování je k dostání celá řada přípravků s různými postupy a dávkování,.


Jestliže je už košíčků několik, pak vzniká problém, jak nejlépe úrodu třešní využít. PRAHA (dos) – Ještě před dvaceti lety zavařovala snad každá česká hospodyňka. Přebytky ze zahrádek i lesní plody končily ve sklenicích, aby se aspoň takto uchovaly na zimu. Nyní je sice čerstvé ovoce k dispozici po celý rok, jenže ta cena… Navíc kompoty a džemy nechutnají tak jako ty domácí. E-shop se sklenicemi k zavařování značky WECK.


Zavarovani tresni

U nás si vyberete jedinečné a elegantní zavařovací sklenice a načerpáte inspiraci v podobě receptů a návodů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky