středa 29. dubna 2020

Zdravé pečení z celozrnné mouky

Velký výběr mouky mají dnes nejen prodejny zdravé výživy, ale i supermarkety. My si zamilovali mouku z farmy BioVavřinec. K dostání třeba na farmářských trzích nebo v e-shopu. SKLADOVÁNÍ Do celozrnné mouky se vždy kromě slupky mele i klíček.


Ten obsahuje cenné oleje, které však po nějaké době žluknou a mouku. Pečivo z celozrnné mouky má tmavší zabarvení, ale chuťově je dle mého mínění daleko lepší.

Použití celozrnných mouk skýtá velkou variabilitu v přípravě jídel, ať již z nich vařím kaše, pudingy, peču placky nebo je používám na různé buchty a záklechtky. Na tohle množství vody to chce víc mouky i droždí, já musela přidat cca 1g celozrnné mouky navíc a úměrně tomu i kvasnice. Pak jsou z toho dvě báječně nadýchané dlouhé bagety. Posypala jsem je lněnými semínky a několikrát podélně nařízla, byly skvělé. Tématické fráze: kolac z celozrnne mouky recepty z celozrnné mouky koláče z celozrnné mouky celozrnná mouka recepty pečení z celozrnné mouky recepty celozrnný koláč koláč z celozrné mouky pečeme z celozrnné mouky ovocný koláč z celozrnné mouky dietní koláč z celozrnné mouky celozrnné koláče koláč s celozrnné.


Upéct domácí pečivo z celozrnné mouky je snadné, ale musíme si zvyknout na to, že se s těstem pracuje jinak. Neváže tak dobře jako těsto z bílé mouky. Recept na celozrnné pečivo není nijak složitý, vlastně je to to samé, jako když pečeme jiné jednoduché housky, rohlíky, veky.


Upečte si podle nás zdravé buchty a koláče.

Při pečení doporučujeme používat kvalitní suroviny a jejich poměr klidně přizpůsobit svým představám. Naše zdravé buchty a koláče jsou z celozrnné mouky , ovesných vloček a obsahují také tvaroh, jogurt nebo čerstvé ovoce. Na pečení můžete použít plech, zapékací misku nebo třeba koláčovou formu. FITNESS recept na pečivo bez mouky ze surovin Perfektní náhrada namísto pečiva.


Zdravé tvarohové pečivo bez mouky. Celý recept najdeš ZDE 3. Zapékané hranolky z celeru. Výborné celerové hranolky. Koření můžete měnit podle vlastní chuti.


Chutné a zdravé dezerty bez cukru, bez bílé mouky. Nepečené, raw i pečené. Vyzkoušejte recepty na zdravé sladké pečení a vyrobte moučníky bez cukru.


Pečeme bez cukru, pečeme zdravě. Domácí ovesné sušenky, které hravě zvládne i malé dítě. Jen je třeba při kladení na plech udržet relativně velké rozestupy, při prvním. Snadný recept na domácí celozrnné pečivo.


Z těsta můžeme tvarovat bagety, bulky a jiné tvary podle vlastní fantazie. Zapomeňte na klasické receptury a rozzáříte svůj vánoční stůl zdravější, fit verzí těchto celozrnných perníků. Miluji zdravé recepty a výjimkou nejsou ani Vánoce.

Domácí rohlíky se hodí nejen na snídani nebo svačinu, ale protože se blíží Silvestr, můžete je samozřejmě využít i na jednohubky. Můj pokus o zdravou fit verzi z celozrnné mouky se povedl hned napoprvé, a to i když jsem použila sušené droždí, se kterým je celý proces o trošku rychlejší, protože se nemusí čekat na vzejití kvásku. Nikdy nebylo snazší jíst dobře a být při tom fit. Stačí si vybrat z vyzkoušených receptů.


To již nechám na Vás, jakou variantu hrnkových knedlíků si vyberete. Touha byla ale tak naléhavá, že jsem i přes plné ruce dětí, musela jednu várku upéct. Musím dodat, že Ruben, kterému je teď měsíců. Druhé, že štrůdl byl hotový velmi rychle a to třetí, že mi chutná víc, než klasická verze z lískového těsta.


Už jen z těchto tří důvodů určitě stojí za vyzkoušení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky