čtvrtek 2. dubna 2020

Zavařování v horkovzdušné troubě okurky

Zavařování v horkovzdušné troubě. A teď už k samotnému zavařování v horkovzdušné troubě. Troubu nastavíme na 2°C. Na dno plechu dáme starou utěrku nebo nějaký čistý hadřík a zalijeme horkou vodou do výšky asi 2-cm.


Poté naskládáme sklenice jednu vedle druhé tak, aby se vzájemně nedotýkaly.

Například můžeme použít skleničky od “Kunovjanky” – na. Ušetří vám docela dost času. Má ale svá pravidla: Ovoce i zeleninu bez problémů zavaříte v elektrické, plynové i horkovzdušné troubě. Postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic.


Ideální je vsadit na sklenice se šroubovacími víčky, anebo sklenice. Jak zavařovat v horkovzdušné troubě okurky recepty, které budete milovat. Na plech se nalijí přibližně centimetry vody a vloží se do trouby předehřáté na 1°Celsia.

Výhody zavařování v horkovzdušné troubě. Předností zavařování v troubě je kromě časové úspory také absence velkého množství vody. V troubě je dostatek místa, takže můžete zavařit velké množství sklenic.


Ne každý ví, že zavařování ovocei zeleniny je možné také v troubě – elektrické, plynové či horkovzdušné. Pokud si ale správný postup pečlivě nastudujete, informujete se o hlavních nevýhodách zavařování v troubě a budete experimentovat, úspěchy se brzy dostaví. V troubě můžeme zavařovat jen se sklenicemi s víčky na závit!


Postup zavařování v klasické elektrické nebo plynové troubě se od horkovzdušné liší jen v nastavení teploty a doby sterilizace. Nabízím vám postup na zavařování , u něhož se obejdete bez zavařovacího hrnce a teploměru. Zavařte si letošní úrodu v horkovzdušné troubě. Poradím vám, jak na to.


Pokud budete zavařovat takto okurky , tak se nelekejte, že po vytažení z trouby b. Hodí se zejména pro ty, kteří mají k zavaření jen pár sklenic. Platí, že čím vyšší výkon, tím se. PŘÍPRAVY A ZAVAŘOVÁNÍ V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ : Když jsou okurky omyté, vytáhnu je a všechny si ještě namočím v kuchyni do dřezu, protože se někdy stane, že pokud dobře před mytím v pračce z okurek neodstraníte květy, tak po vytažení jsou květy rozdrobené mezi okurkami. Takže je namočím do studené vody, aby květy.


JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ.

Já už jinak ani nezavařuji. POZOR: TENHLE ZPŮSOB ZAVAŘOVÁNÍ DOPOPRUČUJI PRO SKLENICE S VÍČKY NA ZÁVIT! S TĚMI DRUHÝMI NEMÁM ZKUŠENOSTI, ALE MĚLO BY TO JÍT TAKÉ.


Sklenice důkladně uzavřeme čistými a vysušenými víčky. Okurky zavarovani v troube recepty, které budete milovat. V čem dobré zavařování okurek spočívá? Především v tom, že všechno musí být čisté. Okurky musíte pečlivě vydrhnout kartáčkem a omýt, sklenice vyvařit a nezapomeňte ani na víčka.


Byla by škoda se s tím pachtit a pak všechno vyhodit jen proto, že se uvnitř vytvoří plíseň.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky