středa 17. července 2019

Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Připravíme si pesto z čerstvého medvědího česneku - Recept na pesto z medvědího česneku. Těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře, doplníme - lžíce pesta z medvědího česneku a zasypeme strouhaným parmazánem. Těstoviny s pestem z medvědího česneku ihned podáváme jako chutný a zdravý hlavní chod.


Když mám víc času, dám si práci a pesto utluču v hmoždíři. Má pak hrubší strukturu a krásně v něm křupou kousky lískových oříšků, což dodá pokrmu další rozměr.

PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU. Připravíte snadno rozmixováním listů medvědího česneku , slunečnicového oleje, trochy soli, špetky pepře. Podle chuti můžete přidat také vlašské ořechy, které se k medvědímu česneku skvěle hodí. Dobrou chuť přeje Elly.


Jednoduché těstoviny pro každý den. Domácí těstoviny z medvědího česneku recepty, které budete milovat. Pesto z medvědího česneku je jedním z nejoblíbenějších receptů.


Naložte si dle našeho receptu medvědí česnek do olivového oleje a mějte tak skvělou bylinu celý rok po ruce.

Při sběru použijte raději nůžky, aby se nepoškodila cibulka rostlinky a odstřihněte jen pár listů z jedné rostliny, aby nezahynula. Vlastně se skládá pouze z pesta z medvědího česneku , které si můžete připravit doma, zakonzervovat a uchovávat v lednici. Pak, když budete mít chuť, tak si uvaříte těstoviny a promícháte s pestem a je to.


Navrch můžete nasypat pokrájená rajčátka, různá pražená semínka nebo jen parmazán. V mixéru rozmělníme medvědí česnek a semínka. Postupně přidáváme olej, sůl a pepř.


Ingredience pro osoby: listů medvědího česneku. A co více – zbylé pesto můžete uzavřít do skleničky,. Pokud máte svá místa, máte vyhráno, jinak česnek má rád vlhko a na zahradě jej nevypěstujete, takže se můžete pokusit hledat ho u potoků, vod a ve vlhkých lesích. Roste na březích potoků, často v bučinách, ve velkém množství. Medvědí česnek je jarní bylinka vlhčích lužních lesů.


Rostlinka není nijak chráněna, může se tedy sbírat pro vlastní potřebu ve volné přírodě. Sběr je zakázán v rezervacích nebo na chráněných lokalitách. Medvěďák (jak mu osobně říkám) u nás v poslední době zažívá určitou renesanci a já jsem za to ráda, protože by bylo škoda takovou skvělou rostlinku v kuchyni nevyužít.


Smaženka, nebo také chleba ve vajíčku, je výborným receptem do dnešních dní. Můžete zpracovat starší chléb a bylinky společně s pestem z medvědího česneku vám zároveň připomenou jaro, které nedočkavě klepe na okno.

V některých krajích znají smaženku jako trochu jiné jídlo. Alespoň to vajíčko jako základ zůstává! Nejprve si uděláme pesto z medvědího česneku : Listy medvědíme česneku pořádně omyjeme a necháme okapat. Poté je vložíme spolu s vlašskými ořechy do mixeru a zalijeme olivovým olejem.


Rozmixujeme dohladka, trochu osolíme a jemně okyselíme citronovou šťávou. Přidáme strouhaný parmazán a vše promícháme. Do hrnce dáme vařit vodu na těstoviny. Mezitím si nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky. Na lžící oleje osmažíme cibuli jemně do sklovata.


Pak přihodíme slaninu a lehce orestujeme. Děkuji za recept, včera jsem udělala první “pokus”, je skvělý, ještě zkusím s ořechy:) Ale mám dotaz, myslela jsem, že syrový olej není vhodné jíst, včera jsem si zbytek dala do krémové polévky, bylo to velice dobré, ale bylo mi z toho velmi těžko, jako bych snědla spoustu česneku. Celozrnné špagety s pestem z medvědího česneku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky