čtvrtek 25. července 2019

Jablečné víno recept

Z jablek si necháme v lisovně připravit mošt. Do litrové láhve nalijeme litru moštu, přisypeme cukr, kvasinky a živnou sůl. Po týdnu kvašení se mošt doplní co nejvíce cukerným roztokem.


Hned jakmile se víno začně čistit stočíme ho do menší nádoby nebo opět dolijeme cukerným roztokem. Tento postup můžeme opakovat několikrát dokud se víno zcela vyčistí (po několka měsících), načež ho můžeme stočit do lahví. Jablečné víno - recepty na každý den.

Domácí jablečné víno má velmi jednoduchý recept a nevyžaduje žádné speciální dovednosti ani vybavení. Prvním krokem je výběr a příprava ovoce. Výběr a příprava jablek.


Pro přípravu odrůd jablek: červená, žlutá, zelená. Vyberte si zralé a šťavnatější ovoce. Můžete míchat odrůdy, což vede k dalším směsím.


Ovocné víno lze delší dobu skladovat, ale větší kvalitu tím asi nezískáme, tuto vlastnost má víno z vinné révy připravované skutečně na profesionální úrovni. Víno ponecháme ještě 2-týdny, aby se vytvořily vonné a chuťové látky 5.

Sklenice plníme až nahoru, aby i zátka byla vínem smáčena 6. Na l šťávy budeme potřebovat kg cukru. Demižon uzavřeme a necháme kysat zhruba měsíce. Až víno vykysá, stáhneme ho do lahví.


Víno z jablečné šťávy je sice podle opravdu starého receptu, ale je pěkně silné. Jiný recept na trnkové víno (Babský recept ) litru trnek, kg cukru, litry vody, šťáva z jednoho citronu. Očištěné, vyprané zralé trnky, pokud možno prošlé mrazíkem, propícháme špejlí, dáme na cedník a polijeme horkou vodou. Některá stolní jablka, třebaže výborné jakosti se na výrobu vína nehodí tehdy, mají‑li řídkou a houbovitou dužinu. Kdy jindy je ochutnat než právě teď?


Kyselá, sladká, křupavá, voňavá – jablíčka mají desítky tváří stejně jako dezerty s nimi. Víno stáčíme do níže postavených lahví hadičkou, která nesmí být úplně na dně kvasné nádoby, ale cca 3cm nade dnem (aby nenasála kal ze dna). Kromě velikosti má tvar také záležitost - nádobí musí mít nutně úzký krk.


Nakonec přisypte nahrubo pokrájené rozinky. Jestliže víno nebude chtít kvasit, budete muset přidat kvasinky a počkat hodin. Víno nechte nějaký čas zrát v demižonu a pak ho stočte do čistých lahví. Až nastane jaro, bude jablečné víno připraveno potěšit vaše chuťové buňky.


Ako vyrobiť víno z jabĺk tak, aby všetko fungovalo prvýkrát, podrobne popísané v ďalšej kapitole. Pokud poprvé vyrábíte alkoholické nápoje, musíte důkladně studovat technologii procesu a některé důležité detaily.

Pomůcky dokonale umyjte horkou vodou, omezíte tím kontaminaci divokými bakteriemi. Ovoce by mělo být čisté, zdravé a dobře vyzrálé. Cukr rozpustíme v moštu v pětilitrové láhvi,přidáme kvasinky a živnou sůl, povážeme a necháme někulik dnů projít bouřlivým kvašením.


Poté šťávu stočíme do jiné láhve, doplníme vodou až po hrdlo, povážeme,eventuelně doplníme kvasným uzávěrem a necháme kvasit několik týdnů. Na místo vody na dolítí můžeme použít už částečně prokvašený mošt. Hotové jablečné víno můžete skladovat tři roky v hermeticky uzavřených lahvích.


Takže každý, kdo má rád přírodní domácí víno je čas zkontrolovat vaši zahradu. Vaření začíná dnes a Nový rok budete zralý lahodný nápoj. Jak udělat jablečné víno ? Máte spoustu jablek a nevíte si s nimi rady? Zkuste z nich vyrobit lahodné jablečné. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší jablečné dezertní víno ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v. Recept jablečné dezertní víno.


Dezertní víno : kg šípků (zralé, ne však moc měkké), l vody, kg cukru, l zákvasu z hlubokoprokvášejících kvasinek, živiny pro kvasinky Příprava teplým nakvašeníŠípky rozdrtíme (ne v mixéru!), vložíme je do kvasné nádoby, zalejeme třemi litry vroucí vody s cukrem a necháme zchladit na °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky