Prošlehejte všechny ingredience kromě másla. Rozehřejte vaflovač (v případě potřeby jej vymažte máslem) a do středu nalijte naběračku těsta, přiklopte a pečte dozlatova. První čtyři přísady smíchejte v misce.
V mléku rozšlehejte vejce a máslo, vlijte k mouce a zpracujte v hladké těsto. Nechte ho dvacet minut odpočívat.
Pak rozehřejte vaflovač a plotýnky potřete tukem. Vlijte těsto, uzavřete a pečte dozlatova. Hotové vafle pocukrujte a přepulte. Mají k tomu totiž všechny předpoklady.
Jsou křupavé na povrchu, vláčné uvnitř a navíc doplněné poctivým kopečkem sametové zakysané smetany a třešňovou omáčkou. Pravé belgické vafle jsou dvojího typu a vždycky kynuté. Známější bruselské jsou lehčí, vafle pocházející z města Lutych mají oblý tvar, máslové těsto a díky dávce hrubého cukru ukryté uvnitř božsky křupou.
Všechny ingredience na vafle dejte do mísy a prošlehejte metličkou na jemné těstíčko.
Do vaflovače vždy vlijte jednu až dvě naběračky těsta (dle velikosti vaflovače) a upečte vafle. Jakmile se z kuchyně začne linout známá vůně bramboráků, všem v dosahu se na tváři objeví blažený úsměv. Tyhle placky s křupavými okraji se snad nikdy neomrzí.
Jelikož jsem dlouho hledala recept na vafle , které by byli ne řídké, ale křupavé, tak jsem jich zkoušela opravdu hodně. A nakonec jsem našla tyto. Mé rodině chutnalo, a proto jsem byla s tímto vydařeným pokusem nadšená. Vyzkoušeli jsme doma už spoustu receptů na vafle a nikdy to nebylo úplně ono - ale tenhle recept určitě použiju i příště. U dcer sklidily úspěch.
To množství je pro celou rodinu. Polovina těsta vyšla cca na 7-vaflí. Kdybychom při návštěvě Belgie neokusili vafle , jako bychom tam nebyli. Chutnalo nejen dětem, ale i celému štábu – čerstvé vafle jsou prostě čerstvé, nemohou se rovnat kupovaným.
Pomešajte sve suve sastojke zajedno. Odovojeno pomešajte jaja sa uljem i mlekom. Dodajte ih pažljivo u suve sastojke i promešajte dobro.
Ovo je lako za spremanje testo za vafle od koga se prave veoma ukusni vafli na uređaju.
Budete na to potřebovat silikonovou formu na vafle. Do té nalijete těsto a dejte do trouby předehřáté na 2stupňů Celsia. V tomto videu Majkl nám ukazuje, jak se dělá vafle. Recept je velmi jednoduchý.
Vafle pečte přibližně minut. Kreativita je v náplní. Na samotné těsto existují desítky receptů: v kynuté i nekynuté variantě. Podle toho, zda chcete vafle křupavé, jemné, nebo lepivé, se upravují samotné ingredience i jejich poměr.
Recept který najdete tady, odpovídá americkým vaflím. Valfe z německého vévodství Bergu jsou křupavé a ve tvaru srdce. Podávají se s třešněmi a šlehačkou. Další recept na úžasné vafle z kynutého těsta, který mám pro Vás připravený také delší dobu, je recept na belgické vafle z Liege.
Tyto vafle jsou svou konzistencí poněkud hustější než bruselské vafle a do těsta jsou přidávány cukrové perly. Oba tyto recepty jsou ale časově náročnější, a proto jsem dlouhou dobu. Trochu jsem se do pečení vaflí zamilovala a vyzkoušela oba tyto druhy, poté ještě kváskové vafle a nekynuté rychlé.
Tedy pokud si pořídíte vaflovač, jistě se nebudete nudit, protože variací je mnoho, dokonce jsou i perfektní slané.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.