pátek 5. července 2019

Majonéza tyčovým mixérem

Na výrobu domácí majonézy si vystačíte s kvalitními surovinami a tyčovým mixérem. Za minutku máte hotovo. Suroviny: celé vejce lžičky citrónové šťávy cca 1ml oleje. Majonéza je hotová za pár sekund.


Namísto octa můžete použít citronovou šťávu, hořčici použijte dijonskou nebo plnotučnou. Domácí majonézu můžete dále dochutit.

Dochucená majonéza je potom skvělá třeba ke grilování nebo pečeným masům. Stačí do ní přidat třeba nakrájenou zeleninu, trochu koření, čerstvé. Hm, koukám že jsem asi první člověk, který zkazil majonézu tyčovým mixérem :) můj děděček jí šlehal ručně a byla moc dobrá, já se to loni pokusila napodobit tyčovým mixérem (v úzké nádobě) a debakl. Ahojte, tak se musím pochválit. Na poprvé a přesto velmi jedlé.


Dodržela jsem rady a mixovala tyčovým mixérem a pomalu zalévala olejem Zhoustlo po necelých dvou deckách oleje a během chviličky. Dochucovala jsem plnotučnou hořčicí, solí, pepřem, citr. Rychlá domácí majonéza tyčovým mixérem recepty, které budete milovat.


Vejce, hořčici, cukr, sůl a ocet dáme do vyšší užší nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme.

Při stálém šlehání postupně přiléváme olej (přidáváním oleje majolka houstne, tzn. čím více oleje, tím je majolka hustší). Můžeme ještě dochutit podle toho, jestli máme rádi sladší nebo kyselejší. Když ji rozpočítáte na porce, zjistíte, že jste snědli trošku žloutku a lžíci kvalitního oleje.


To snad ještě nikomu žaludek neprovrtalo, píše v úvodu svého receptu. Mixerem pohybuji, aby se takto propracoval cely obsah. Domáca majonéza je taky delikátna na klasickom chlebíčku s vajíčkom. Mohlo by sa vám hodiť: Kvalitné ponorné tyčové mixéry s nerezovou čepeľou v peknom, čistom dizajne ponúka MORA za príjemné ceny. Vejce dáme do vyšší nádoby, přidáme špetku soli a tyčovým mixérem rozmixujeme.


Postupně přiléváme olej a mixujeme, až majonéza zhoustne. Po částech přiléváme smetanu, podle toho jak chceme mít majonézu hustou. Nakonec zamixujeme citrónovou šťávu nebo pár kapek octu, podle chuti dosolíme a kdo chce přidá trošku.


Nevěřila jsem, že se mi majonéza podle tohoto receptu podaří, protože klasická z vajec se mi nikdy nepovedla, ale je to super recept, klasickým ručním tyčovým mixérem to bylo raz dva a dá se vychutit dle chuti. Není nic snazšího, než vyrobit domácí majonézu. Zabere to pár okamžiků.


Potřebujete jen vajíčko, olej a několik dalších ingrediencí, které každý najde doma. Proč si tedy nevyrobit do bramborového salátu vlastní a. Rychlá, nutričně bohatá a velmi jedlá alternativa k majonéze. Pokud zrovna nemáte po ruce natural tofu na výrobu domácí tofunézy nebo jste alergičtí na sóju, zachrání vás loupaná červená nebo žlutá čočka.

Proto jí říkáme čočkanéza - čočková majonéza. MM, neboli mléčná majonéza. Ten primární text vypadal takto. Nejzdravější majonéza … Těm, kdo vaří….


Suroviny o stejné teplotě: dcl mléka, dcl oleje (slunečnicový), lžička obyčejné hořčice, sůl, pepř a cukr dle chuti. Vše dáme do nádoby a ušleháme ponorným tyčovým.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky